25. 10. 2021.
Novac sa računa djevojčice Tijane Ognjanović trošen isključivo za liječenje

Srbija spremna za bilo koji datum za početak pregovora sa EU

Dačić se nada da će Njemačka, koja se protivi otvaranju pregovora sa Srbijom u decembru, pozitivno ocijeniti prijedlog visokog predstavnika EU Ketrin Ešton da se sa Srbijom otvore pregovori o pridruživanju.

“Realnije je da se konferencija održi u januaru. Mi smo spremni da na njoj učestvujemo i 20. decembra, tako je bilo predviđeno, ali ona najverovatnije neće biti u decembru, već u januaru”, rekao je Dačić.

On je dodao da je Eštonova u svom izvještaju realno navela sve što je urađeno u procesu normalizacije odnosa Beograda s Prištinom i primjeni briselskog sporazuma.

“Svaka drugačija odluka bi bila nevrednovanje onoga što smo mi uradili, ali i onoga što je Eštonova doprinela u tom procesu”, rekao je Dačić.

Ocjenjujuću da je Srbija približila otvaranju pregovora sa EU prije svega zahvaljujući napretku u dijalogu s Prištinom, koji će i dalje biti “pod budnim okom”, Dačić je rekao da je još neizvjesno kako će izgledati poglavlja u procesu pregovora, kao i način njihovog otvaranja.

“Očito je da će se tražiti kompromisi”, rekao je Dačić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora o prodaji kompanije “Adria media” kompaniji “Kurir info”.

Ivor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender