20. 10. 2021.
Svijet se zgražava,a Šuker brani Šimunića

Svijet se zgražava,a Šuker brani Šimunića

Svijet se zgražava,a Šuker brani Šimunića

Neki hrvatski mediji, kritikujući takvo ponašanje “fudbalske kuće”, podsjetili su da je današnji predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske – čuveni reprezentativac Davor Šuker svojevremeno posjetio grob ustaškog poglavnika Ante Pavelića i slikao se tamo.

Incident koji je nakon utakmice sa Islandom na Maksimiru napravio Josip Šimunić još jednom je obišla svijet – a sve povodom drastične kazne koju je FIFA odredila za hrvatskog reprezentativca.

Jedna od najtežih kazni /deset utakmica neigranja, zabrana ulaska na stadion i novčana kazna/ u istoriji fudbalske organizacije odjeknula je u svijetu kao bomba, a Šimunićev nepromišljen potez našao se na naslovnim stranama svjetskih medija.

Mediji u Hrvatskoj navode da ta sramota nije trebala ni Hrvatskoj ni Šimuniću, jer se hrvatski dres u stranim medijima i na portalima pojavljuju uz riječi koje su iste na svim jezicima: “fašista”, “rasista”, “pronacista”.

Mjesec dana nakon što je DŽo Šimunić pozdravio 30 hiljada navijača na tribinama pozdravom kojim se koristio fašistički ustaški režim iz Drugog svjestkog rata – “Za dom” FIFA ga je kaznila sa 10 utakmica suspenzije i 30 hiljada švajcarskih franaka, te zabranom ulaska na stadion tokom trajanja suspenzije.

Hrvatski nogometni savez Šimuniću je pružio podršku i najavio žalbu, a hrvatska javnost je o tom pitanju podijeljena.

Svjetski mediji navode da je FIFA pokazala dosljednost svojoj novoj politici “nulte tolerancije” za sve oblike netrpeljivosti na stadionima.

“Vidimo se u Brazilu”, rekao je Šimunić kada je spustio mikrofon na Maksimiru. Nije ni pomišljao da ga tamo neće biti upravo zbog toga što je uputio ustaški pozdrav prema tribinama.

NJemački mediji pišu o drastičnoj kazni Šimuniću zbog veličanja fašizma. “Sportal.de” Šimunića je svrstao u svoju rubriku kao negativnu vijest, navodeći da je DŽo postao “persona non grata” u Južnoj Americi.

Izvor:Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender