16. 10. 2021.
Boris Beker novi trener Novaka Đokovića

Boris Beker novi trener Novaka Đokovića

Boris Beker novi trener Novaka Đokovića

Drago mi je što ću sarađivati sa Bekerom i vjerujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja, rekao je srpski teniser

Legendarni njemački teniser Boris Beker u narednoj sezoni pojačaće stručni štab našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, i to u ulozi glavnog trenera. Slavni igrač iz Njemačke pridružiće se Marjanu Vajdi, Miljanu Amanoviću, Saši Jezdiću i Gebhardu Filu Griču, a putovaće na turnire u Melburnu (Australijan open), Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, US Open, Šangaj, Pariz i London.

Đoković i Beker počeće sa zajedničkim treninzima narednih dana, kada kreću sa pripremama za prvi grend slem sezone u Australiji (počinje 13. januara 2014.).

Marjan Vajda ostaje trener u timu i nalaziće se uz Đokovića na takmičenjima u Indijan Velsu, Madridu, Torontu i Pekingu.

– Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Bekerom i vjerujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja. Takođe, riječ je o odličnom čovjeku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, svježi pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj procjeni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su prije svega vezani za nove titule na grend slemovima i mastersima 1.000. To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP turu i želim da nastavim da se dokazujem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan, i nadamo se maksimalnim rezultatima – izjavio je Novak Đoković.

Njemački teniser je bivši svjetski broj jedan, šest puta je osvajao grend slemove, ima zlatnu olimpijsku medalju u dublu, a upamćen je i kao najmlađi šampion Vimbldona, sa 17 godina. U bogatoj karijeri je ostvario 713 pobeda u singlu i uzeo 64 ATP titule, a u Dejvis kupu sa Njemačkom dva puta je dolazio do titule 1988. i 1989.

– Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uvjeren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve što mogu da mu pomognem u napadu na nove grend slemove i druge titule – rekao je Boris Beker.

Marjan Vajda je uz Novaka od 2006. godine i kako ističe, zajedno sa Đokovićem je donio odluku o pojačanju stručnog štaba i angažovanju Bekera.

– Za par nedjelja Novak i ja ulazimo u osmu godinu saradnje, tokom koje smo ostvarili gotovo sve zacrtane ciljeve. Meni je u stručnom štabu bio neophodan još jedan trener kako bi Novak nastavio da usavršava određene dijelove igre, ali i kako bih ja imao više prostora za privatne obaveze i porodicu. To neće previše uticati na moju poziciju u stručnom štabu Đokovića, gdje ću i dalje biti maksimalno posvećen. Sa druge strane, izbor Bekera kao glavnog trenera je dobro rješenje, siguran sam da ćemo se Boris i ja odlično slagati u daljem radu, kao i da će Novak nastaviti da napreduje – kaže Marjan Vajda.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender