28. 10. 2021.
Veselje se širi na sve strane: Dačić i Tači kandidati za Nobela?!

Veselje se širi na sve strane: Dačić i Tači kandidati za Nobela?!

Veselje se širi na sve strane: Dačić i Tači kandidati za Nobela?!

Prema riječima izvora, kongresmen Eliot Engel iz Njujorka već nedjeljama lobira da srpski i kosovski premijer dobiju kandidaturu za prestižno priznanje, a čitava akcija ima za cilj da srpskog premijera dovede pred svršen čin i natjera da prizna nezavisnost Kosova.

„Prestonicom SAD već nekoliko nedjelja cirkuliše pismo u kom se agituje za podršku Dačićevoj i Tačijevoj kandidaturi za nobelovce. I uopšte mu ne ide loše“, navodi nač odlično obavješten izvor.

Iza inicijative stoji američki kongresmen Eliot Engel, član Predstavičkog ili donjeg doma Američkog senata.

„Riječ je o kongresmenu iz države Njujork, koji u svom pismo poziva ostale kongresmene da Nobelovim priznanjem nagrade Dačićeve i Tačijeve napore u Briselu, kao i njihovu spremnost da potpišu sporazum i normalizuju odnose Beograda i Prištine“, navodi sagovornik.

On objašnjava da iza ovog pisma ne stoji namjera da se oda priznanje pregovaračima iz Brisela , već da se srpski premijer suoči sa još jednim pokušajem da prizna nezavisnost Južne srpske pokrajine.

„Kongresmen Eliot jedan je od najvatrenijih lobista albanskih separatista. Član je Albanskog kokusa, koji je intenzivno radio na proglašenju nezavisnosti Kosova. Sada im je cilj da Dčića i Tačija dovedu na isto mjesto, gdje bi za razliku od Brisela, bili u istoj ravni. Naime, na uručenju nagrada pojavili bi se kao dvojica premijera nezavisnih i suverenih država, čime bi Dačić zapravo priznao nezavisnost Kosova.

Izvor: Naše novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender