28. 10. 2021.
Deda Mraz najskuplji brend na svijetu

Deda Mraz najskuplji brend na svijetu

Deda Mraz najskuplji brend na svijetu

Prema ocjeni ove agencije, Deda Mraz bi kao brend vrijedio 1.162 milijardi evra, oko tri puta više od kompanije Epl, čija se vrijednost kreće oko 366 milijardi evra, prenio je list “Figaro”.

Lik dugobradog i bjelobradog starca obučenog u crveno-bijelo odijelo osmišljen još u 19. vijeku, kao brend bio bi pet puta skuplji od Koka-kole, čija je vrijednost na berzama 200,9 milijardi evra.

“Djed Mraz je brend broj jedan u svijetu”, smatra Dejvid Hej direktor britanske agencije koja je za procjenu vrijednosti brenda koristila ekonomski učinak Djeda Mraza u turističkom, trgovinskom i u ugostiteljskom sektoru.

Neosporno je da je Deda Mraz poznata ličnost najveće vrijednosti u svijetu, i nije ni čudo što brendovi kao što su Koka-kola, Folksvagen ili KFC pokušavaju da se približe njegovoj popularnosti.

Kad je riječ o poznatim ličnostima, fudbaler Dejvid Bekam je, poslije najavljenog povlačenja sa fudbalskih terena u maju ove godine, na osnovu raznih ugovora za reklamiranje robnih marki zaradio 35,5 miliona evra, a očekuje se da bi ta vrijednost mogla dostići 363,2 miliona evra.

Procijenjuje se da je rođenje naslijednika britanske krune u julu ove godine princa Džordža, britanskoj ekonomiji donijelo 581,2 miliona evra.

Lik veselog dede u crvenom kostimu krajem svake godine uđe u naše domove na najrazličtije načine. Međutim, malo njih zna kako je zapravo nastao Deda Mraz, a naročito ko je bio njegov predak.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender