28. 10. 2021.
Petković: FIFA nije odbila RS

Petković: FIFA nije odbila RS

Petković: FIFA nije odbila RS

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) nije zabranila prijateljsku utakmicu reprezentacije Republike Srpske jer niko nije ni podnio zahtjev za igranje tog meča. Ovo je izjavio generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković reagujući na vijest sa pojedinih sarajevskih portala da je selekciji RS zabranjeno da igra.

– Ne znam odakle takva malicioznost i kome odgovara da se javnosti šalju takve informacije. Pojedini sajtovi plasirali su neprovjerenu informaciju i to se raširilo kao zaraza. Naglašavam da je to čista obmana i laž u kojem nema ni trunke istine – rekao je Petković.

Naime, u maju ove godine prilikom posjete predsjednika FIFA Jozefa Sepa Blatera Fudbalskom savezu Srbije pokrenuta je inicijativa za odigravanje prijateljske utakmice između Srbije i Republike Srpske. Zatim je FS Republike Srpske dobio dozvolu FS BiH da može igrati međunarodne prijateljske mečeve. Da bi do toga došlo FS Srbije mora da podnese zahtjev FIFA i predloži zvanični termin. Tek tada se izjašnjava krovna kuća fudbala u Nionu. FIFA daje posljednju saglasnost za igranje susreta ovakve vrste.

– Nemamo informaciju da je neko iz FS Srbije tražio saglasnost da igramo utakmicu i u skorije vrijeme nismo o tome razgovarali. Ozbiljna smo organizacija koja sve svoje poslove sa FIFA obavlja putem FS BiH koji je jedini ingerentan i kada bude podnesen zahtjev u saradnji sa FS BiH nastupićemo pred svjetskom krovnom fudbalskom federacijom. Mislim da je ovo namjerno plasirano pred Kongres FIFA koji treba da bude održan uskoro. Međutim, nećemo nasjesti na provokacije – kazao je Petković.

Insinuacije

Informaciju da je Srpskoj FIFA navodno zabranila nastup prenijeli su pojedini sarajevski portali koji su se pozvali na sajt njnjnj.zmajevi.ba. Na ovom sajtu stoji tekst o toj temi napisan još 28. juna 2013. godine, kada je IO FS BiH dao dozvolu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice, ali bez ikakve potvrde navoda. U skorije vrijeme niko nema postavljenih tekstova u kojima se spominje selekcija RS.

– To je vrlo neozbiljna, provokativna, ali ne neočekivana reakcija pomenutog portala. Odatle je to krenulo. To su insinuacije koje ne doprinose korektnim odnosima – istakao je Petković.

(Glas)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender