25. 10. 2021.

SNSD pustio staru kasetu: Svi znaju kako je bilo za vrijeme SDS i PDP

“U proteklih godinu dana kadrovi SDS-a i PDP-a u javnost izlaze sa izjavama kako Vlada Republike Srpske ne brine o lokalnim zajednicama. Činjenice govore drugačije od opozicionih ‘prvaka’, a i pokazuju kako su i koliko njihovi ministri i premijeri brinuli o lokalnim zajednicama”, navodi se u saopštenju objavljenom na portalu “SNSD.info”.

SNSD ističe da od 2001. do 2005. godine, kada su na vlasti bili SDS i PDP, nije bilo izdvajanja Vlade Republike Srpske za podršku budžetima lokalnih zajednica, dok je u periodu od 2006. do 2013. godine za podršku budžetima lokalnih zajednica iz Budžeta Republike Srpske izdvojeno 27 miliona maraka, a godišnji prosjek tih izdvajanja je 3,9 miliona maraka.

“Izdvajanja Javnog preduzeća ‘Šume Republike Srpske’ lokalnim zajednicama od 2001. do 2005. godine iznosila su 22 miliona maraka, a od 2006. godine do danas izdvojeno je 95,5 miliona maraka. Godišnji prosjek ovih izdvajanja je od 2006. godine veći za devet miliona maraka, što je zaista velika razlika”, naglašavaju u SNSD-u.

U saopštenju se navodi da je vjerovatno da “Šume Republike Srpske” zadnjih godina bolje posluju, ali je i vjerovatno da je pomenuta razlika napravljena i zbog toga što je kadar, prije svih PDP-a, prestao da rukovodi “Šumama”.

Konstatujući da je putna infrastruktura oblast koja je izuzetno značajna za svaku opštinu, ali i cijelu Republiku Srpsku, iz SNSD naglašavaju da je za drumski saobraćaj od 2006. godine do danas izdvojeno milijardu i 540 miliona maraka, prosječno 220 miliona maraka godišnje, a vlasti SDS-a i PDP-a su od 2001. do 2005. za istu namjenu izdvojili 216 miliona maraka.

“Za četiri godine njihove vlasti izdvojeno je manje sredstava za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje puteva nego za jednu godinu od 2006. do danas”, dodaje se u saopštenju.

Iz SNSD-a ističu da svi ovi podaci, ali i podaci o podršci porodici, radnicima, ekonomiji, porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Srpske pokazuju jasnu i nepremostivu razliku u radu SNSD-a od rada SDS-a i PDP-a.

“Nas u SNSD-u raduje što je ta razlika jasna i nepremostiva i što je građani prepoznaju”, dodaje se u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender