28. 10. 2021.
Besplatan popravak zuba na Stomatološkom fakultetu

Besplatan popravak zuba na Stomatološkom fakultetu

Besplatan popravak zuba na Stomatološkom fakultetu

“Sve intervencije na pacijentima student izvodi uz kontinuirani nadzor asistenata koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa pacijentima i gotovo svi su specijalisti određenih stomatoloških disciplina. Niti u jednom momentu student samostalno bez nadzora nadležnog asistenta ne odlučuje niti sprovodi plan terapije”, rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci prof. dr Milan Skrobić i dodao da se sve intervencije izvode u potpuno opremljenim ambulantama studijskog programa Stomatologija na kampusu Univerziteta u Banjaluci.

Sve dijagnostičke intervencije i konzervativni zahvati se ne naplaćuju, osim protetske rehabilitacije pacijenta – krunica i mostova, koja zahtijeva anganžman zubotehničkog laboratorija za izradu protetičkih nadoknada. Pacijent u ovom slučaju plaća simboličnu nadoknadu zubotehničkom laboratoriju za njihovu izradu.

“Pored fiksne protetike radimo i popravke karijesa i liječenje kanala korijena, skidanje zubnog kamenca i mekih naslaga te u sklopu dječije stomatologije radimo sa pacijentima do 15 godina”, rekli su na fakultetu.

Ako poznajete nekog studenta, onda se možete kod njega “naručiti” i dobiti svoj termin, a ako ne poznajete, onda treba da odete na fakultet, na kojem će vas primiti ako ima slobodno, a ako nema, onda vas naruče za drugi termin.

Termini u kojima možete otići na Stomatološki fakultet i zatražiti pomoć studenata stomatologije su ponedjeljak od 8 do 16, utorak od 8 do 12, srijeda od 12 do 16 i četvrtak u 16 časova.

841_115700648595035_1744977130_n

Pored usluga studenata stomatologije, građani na raspolaganju će imati i humanitarnu ambulantu “Sveti apostol i evanđelist Luka” koja bi uskoro trebalo da otvori vrata i svoje stomatološke ambulante.

Ambulanta se nalazi u ulici Sime Šolaje 3, a usluge su potpuno besplatne zahvaljujući volontiranju doktora. Pacijenti su uglavnom osobe bez osiguranja ili slabijeg materijalnog statusa te im ljekarska pomoć koju ovde dobiju mnogo znači. Humanitarna ambulanta djeluje već 13 godina u okviru “Kola srpskih sestara” te je pomažu Holandska ogranizacija “Balkan Dental Help” i drugi donatori.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender