16. 10. 2021.
Karganović: Čavić nanio nepopravljivu štetu Srpskoj

Karganović: Čavić nanio nepopravljivu štetu Srpskoj

Karganović: Uskoro ćemo objaviti nove dokumete koji negariju zvaničnu verziju događaja u Srebrenici

Predsjednik Istorijskog projekta Srebrenica Stefan Karganović najavio je nove dokumente koji dovode u pitanje zvaničnu priču o događajima u Srebrenici i detalje koji se, kako je naglasio, dogmatistima nimalo neće svidjeti.

“Reč je o vrlo preciznom utvrđivanju broja nestalih u julu 1995, što će im uskratiti mogućnost da nastave da ‘prodaju maglu’. Zatim sledi analiza broja poginulih u ratnim dejstvima tokom proboja 28. divizije u odnosu na broj stvarno zarobljenih i streljanih. Kada sve te podatke poredamo, razmotriće se pitanje da li je ono što se dogodilo u Srebrenici – stvarno genocid”, istakao je Karganović.

Karganović je u izjavi Srni ocijenio da je vrijeme da se ponovo aktivira Komisija Vlade Republike Srpske koja će u svjetlu novih saznanja ispitati događaje u Srebrenici u julu 1995, ali ovog puta bez – kako je rekao – terora Pedija Ešdauna i servilne saradnje Dragana Čavića.

On je izrazio uvjerenje da će se to dogoditi tokom 2014. godine i naglasio da je zvanična priča o događajima u Srebrenici već dugo vremena očigledno neodrživa.

“Grozničavi zahtevi za uvođenje kaznenih mera za ‘negiranje genocida’ dokaz su da je tako. Podsetiću vas na reči Svetog Avgustina: ‘Istina je kao lav. Ne morate da je branite. Oslobodite je. Ona će se odbraniti sama’. Bez obzira na to, podržavam inicijativu da se osporavanje zvanične verzije srebreničkih događaja proglasi krivičnim delom”, rekao je Karganović.

On je naglasio da će biti divno da ga u “prosvećenom” 21. vijeku procesuiraju zato što širi sumnju u njihovu dogmu. “To će mi omogućiti da pred sudom i pred javnošću još jednom dokažem bankrotstvo njihove propagandne konstrukcije. Takvo suđenje za njih bilo bi debakl”, istakao je Karganović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender