28. 10. 2021.
Protest ispred zgrade Tužilaštva BiH

Protest ispred zgrade Tužilaštva BiH

Protest ispred zgrade Tužilaštva BiH

Okupljeni, kojima su se pridružili i predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, zahtijevaju da im Tužilaštvo BiH da informacije o razlozima hapšenja.

Predstavnici ove dvije organizacije trenutno pokušavaju da se sastanu sa glavnim tužiocem BiH Goranom Salihovićem i njegovim saradnicima, a za to vrijeme pripadnici obezbjeđenja Tužilaštva BiH udaljili su ostale okupljene van kruga ove pravosudne institucije, uz objašnjenje da protest nije uredno prijavljen.

Špiro Simanić iz Trnova, u ime okupljenih izrazio je nezadovoljstvo potezima i ponašanjem Sipe i Tužilaštva BiH, ali i vlasti i lokalnih zajednica za koje je rekao da se “nedovoljno brinu o srpskim žrtvama otadžbinskog rata”.

“Dosta je nepravdi prema srpskom narodu”, rekao je Simanić, koji je ogorčen što je sa sugrađanima primoran da protestuje na ulici.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče na području Trnova Marinka Bjelicu i njegovog sina Zorana , koji su osumnjičeni za učešće u ratnim zločinima počinjenim tokom 1992. godine na području opštine Kalinovik.

Članovi porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo okupili su se juče ispred sjedišta Sipe, izražavajući nezadovoljstvo zbog nepostojanja informacija zašto su uhapšeni stoodstotni invalid Marinko i njegov sin Zoran.

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Mirko Vranić, rekao je novinarima da Republička organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila traži hitnu vanrednu sjednicu Vlade Srpske , na kojoj će biti zauzet stav o diskrimanaciji srpskog naroda.

“Koliko zločina nad Srbima je bilo u Trnovu, a niko nije odgovarao. Marinko je stoodstotni invalid, naš sapatnik koji je u ratu izgubio dva sina i kćerku”, rekao je Vranić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender