16. 10. 2021.
Šešelj obolio od raka?

Šešelj obolio od raka?

Šešelju operisan tumor u Holandiji

Hirurški mu je odstranjeno 30 centimetara debelog crijeva, izjavio je Mirčić.

On je kazao da je Šešelju operisan tumor na debelom crijevu. Mirčić je dodao da je, prema informacijama kojima raspolaže, operacija bila uspješna, a lider radikala se zbog postoperativnog procesa, nalazi u bolnici, u kojoj će ostati do daljeg.

“Ljekari misle da je tumor na debelom crijevu posljedica stresnih situacija u kojima se Šešelj našao, a moje lično mišljenje je da su stresovi nastali poslije lošeg rezultata SRS na izborima 2012. godine pa nadalje”, rekao je Mirčić agenciji Beta.

Mirčić je naveo da Haški tribunal nije otkrio u kojoj je bolnici Šešelj smješten.

“U ranije zakazanu posjetu otišli su supruga Jadranka Šešelj i sin Aleksandar Šešelj. Oni ga danas nisu vidjeli, ali bi trebalo da se vide narednih dana. Šešelj je suprugu i sina pozvao telefonom i razgovarali su”, rekao je Mirčić.

Mirčić je naveo da je Haški tribunal odgovoran za sve što se događa Vojislavu Šešelju.

“Potpuno je jasno da je Šešeljevo loše zdravstveno stanje posljedica i pravde i prava koji se sprovode u Haškom tribunalu i na to su upozoravali i on i SRS”, rekao je Mirčić.

Šešelj je pred Haškim tribunalom optužen za zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

U pritvoru tog suda je od 24. februara 2003. godine, kada se dobrovoljno predao čim je objelodanjena optužnica protiv njega.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender