20. 10. 2021.
Žene bolje podnose grip i prehladu od muškaraca

Žene bolje podnose grip i prehladu od muškaraca

Žene bolje podnose grip i prehladu od muškaraca

Kada je riječ o zimskim bolestima, kao što su grip i prehlada, muškarci će u većoj mjeri zanovjetati i žaliti se na bolove u kostima, teške glavobolje i prehladu koja ih ubija. Tako je studijom sprovedenom nad 2.000 osoba ustanovljeno kako će 79 odsto žena u tišini podnijeti svoju bolest i nastaviti sa svakodnevnim zadacima i obavezama, dok će se pripadnici snažnijeg pola na sav glas žaliti na svoje muke.

Žene će ignorisati prve simptome prehlade ili visoku temperaturu, a muškarci će gunđati o tome kako se bukvalno nalaze na samrtnoj postelji. Ovakvi prigovori dovode do situacije da čak polovina žena ne vjeruje svom partneru kada tvrdi da je bolestan, a 55 odsto ispitanica smatra kako muškarci prenaduvavaju svoje simptome.

Kada krene da ih hvata prehlada, dame uglavnom ignorišu tu činjenicu i nastavljaju sa svojim poslovima. Za razliku od njih, jedna trećina muškaraca će se žaliti i raznim uzdasima davati svima oko sebe do znanja kako se osećaju. Svaka peta dama čak optužuje svakog partnera da preglasno kašlje samo da bi na sebe privukao pažnju!

Kad su toliko bolesni, sigurno su spremni da posjete ljekara – pomisliće svaka razumna osoba, ali ne! Čak 66 odsto muškaraca odbiće da zatraži pomoć lekara ili farmaceuta, uprkos tome što se osjećaju grozno. Među najgore simptome spadaju curenje nosa, na koje se žali 57 odsto ispitanika, upala grla, glavobolja i kašalj.

Izvor: Telegraf.rs / MojeZdravlje

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender