20. 10. 2021.
Surov život tjelohranitelja u Kini

Surov život tjelohranitelja u Kini

Surov život tjelohranitelja u Kini

Polaznici kineske akademije za tjelohranitelje prolaze kroz mukotrpnu obuku kako bi jednog dana mogli da štite bezbjednost i hrane osjećaj sopstvene važnosti svojih bogatih poslodavaca.

Kineski milioneri nisu neprestano na meti kriminalaca i kidnapera, ali gnjev zbog sve većeg jaza između bogatih i siromašnih polako narasta, pa pojedinačnih napada na imućne svakako ima.

Klijenti napominju da su izuzetno zadovoljni tjelohraniteljima akademije “Tijanđijao”, koju je otvorio bivši vojnik Čeng Jongćing (30).

Jedan od njih, gospodin Džang, poslovni je čovjek i kaže da je sa Čenom u kontakt stupio nakon što mu je prijatelj kidnapovan i ubijen. Džang trenutno zapošljava čak 18 tjelohranitelja obučenih kod Čena.

– Pored bezbjednosti u mojoj kompaniji, zaduženi su i za sigurnost moje porodice. Društvo u današnje vreme nije stabilno – priča Džang.

Ukoliko porodicu niko trenutno ne ugrožava, i ako poslodavac tako zahtijeva, tjelohranitelji su zaduženi i da rade kućne poslove.

Vlasnik akademije kaže da su mu u početku većina klijenata bile slavne ličnosti.

– Danas su to bogati privrednici. To je vezano i za njihov posao, jer tjelohranitelji važe i za statusni simbol – kaže Čen u razgovoru za Rojters.

On kaže da penzionisanim vojnicima, kojih svake godine ima na hiljade, nudi najbolju šansu za dobar posao.
– Ako bi negdje radili kao obezbjeđenje, za platu od 2.000 juana (250 evra) mjesečno, traćili bi svoje sposobnosti. Mnogo je bolje da kod nas steknu najsavremeniju obuku i da se negde zaposle kao tjelohranitelji, a vojska nam je vrlo zahvalna na šansi koju im pružamo – kaže Čen.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender