25. 10. 2021.
ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA: Banjalučki kafići dobili račun za muziku!

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA: Banjalučki kafići dobili račun za muziku!

Ugostiteljski objekti u Banjaluci do 15. januara rade duže

Prema zaključku koji je u petak donio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, svi ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi u neograničenom radnom vremenu 1. i 2. januara, kao i 7. i 14. januara 2014. godine.

U ostale dane u ovom periodu ugostiteljski objekti mogu raditi sat duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluka.

Na Dan Republike – 9. januara na području Banjaluke, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada, mogu da rade i mesnice od 8.00 do 13.00 časova, cvjećare od 8.00 do 20.00 časova, i prodavnice mješovite robe 8.00 do 12.00 časova.

Poslodavac je dužan da radnicima koji će raditi na Dan Republike omogući ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.

Iz Gradske uprave ističu da je zaključak donesen na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka i ukazane potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata za predstojeće republičke i vjerske praznike.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender