28. 10. 2021.
Elektrokrajina u novim gubicima

Elektrokrajina u novim gubicima

Elektrokrajina: Za ugovore još šest mjeseci

Šef Službe prodaje i naplate u “Elektrokrajini” Banjaluka Predrag Drljača rekao je da je dosadašnji broj potpisanih ugovora o snabdijevanju na zadovoljavajućem nivou.

– Najviše ugovora sklopljeno je upravo u Radnoj jedinici Banjaluka – kazao je Drljača.

Dodao je da su odluku o produžavanju roka za zaključivanje ugovora o snabdijevanju donijeli uprava i Nadzorni odbor “Elektrokrajine” .

– Ugovor definiše uslove snabdijevanja, prava i obaveze snabdjevača i krajnjeg kupca. Sve informacije naši korisnici mogu da dobiju na broj telefona 247-100 ili u Uslužnom centru u “Elektrodistibuciji” – rekao je Drljača.

Generalni sekretar Pokreta potrošača Republike Srpske Dragovan Petrović kaže da je svrha ugovora o snabdijevanju električnom energijom evidentiranje stvarnih potrošača.

– Mjerna mjesta nisu registrovana kako bi trebalo, jer je u proteklom periodu došlo do promjene više vlasnika istih stambenih jedinica, koje potom nisu preregistrovane – kazao je Petrović i dodao da ima i korisnika čija mjerna mjesta nisu zakonom registrovana.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić rekao je da većina mještana u ovoj mjesnoj zajednici nije potpisala ugovore sa “Elektrokrajinom”.

– Ljudi su većinom neobaviješteni. Nije bilo javne kampanje, niti je neko iz “Elektrokrajine” obavijestio korisnike o njihovim pravima i obavezama koji su predviđeni ugovorom – kazao je Tojagić.

Banjalučanin Zoran Tešanović, kojeg smo zatekli na šalteru u “Elektrokrajini”, kazao je da je za obavezu potpisivanja čuo tek prije nekoliko dana.

– Nisam znao da trebam doći da potpišem ovaj ugovor. Našao sam se u nekom društvu i počeli su priču od tome, tako sam i saznao – kazao je Tešanović.

Uslovi

Za potpisivanje ugovora potrebna je samo lična karta, a cijela procedura je besplatna, poručili su iz Pokreta potrošača RS.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender