16. 10. 2021.
Popović: Biće pokušaja izazivanja nemira

Popović: Biće pokušaja izazivanja nemira

Popović: Biće pokušaja izazivanja nemira

Prema njegovom mišljenju, pažnju je potrebno obratiti i na međunarodni nevladin sektor koji ima veoma negativan uticaj.

Govoreći o izazovima s kojima se susretala Srpska u ovoj godini, Popović je naveo da ih je bilo mnogo pozitivnih, ali i negativnih.

“Ovu godinu obilježili su negativni uticaji na Republiku Srpsku međunarodnih organizacija i snaga, političkih krugova u Sarajevu, islamskih krugova iz Turske i arapskih zemalja”, kaže Popović.

On je naglasio da je veoma negativan uticaj i pojedinih diplomatskih predstavništava, a pogotovo SAD, ali i OHR-a.

“Takođe, negativni uticaji se odnose i na pokušaj izvlačenja na ulice rušilačkih elemenata kako bi se u Srpskoj stvorio haos i destabilizovao postojeći sistem”, naglasio je Popović.

Prema njegovim riječima, jedan od pozitivnih faktora u ovoj godini bila je pojačana međunarodna aktivnost predstavnika Republike Srpske.

“Republika Srpska je u tom pogledu napravila iskorak i izašla iz određene vrste izolacije. Pokazalo se da Srpska nije nikakva enklava, nego da je stvorena voljom naroda”, smatra Popović.

On je napomenuo da je pozitivno i to što je Rusija veoma aktivno učestvovala u radu Savjeta bezbjednosti UN.

“Predstavnici Rusije su jasno rekli da izvještaji određenih međunarodnih faktora s ovih prostora nisu tačni i da treba neko da pročita i izvještaj Republike Srpske o situaciji u BiH. Ovo je veliki korak za Srpsku i može značiti veoma mnogo u narednom periodu”, zaključio je Popović.

Popović ističe da Republika Srpska u narednoj godini treba da intenzivira međunarodnu aktivnost, kako bi institucije jačale i Srpska se osnažila u međunarodnim odnosima.

“U narednoj godini potrebno je otvoriti još jedno ili dva predstavništva Srpske u inostranstvu, a neophodna je i mnogo jača medijska međunarodna aktivnost, odnosno predstavljanje institucija Srpske u svjetskim medijima”, rekao je Popović.

On je istakao da je u 2014. godini veoma važno obezbijediti sve vidove stabilnosti u Republici Srpskoj.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender