21. 10. 2021.
Tihić priželjkuje SDS na čelu Srpske

Cilj opozicije – proizvesti strah i paniku

Košarac je rekao na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da je stav SNSD-a jasan, a to je da je Republika Srpska stabilna, da su redovne plate i penzije i da ukupnom riješavanju problema ne doprinosi proizvodnja straha i panike.

“Nije riječ samo o prljavoj izbornoj kampanji koja bi za cilj imala da dovede Mladena Bosića i Mladena Ivanića na vlast u Republici Srpskoj, evidentno je da je konačan cilj rušenje vlasti Republike Srpske”, kaže Košarac.

Prema njegovim riječima, ove aktivnosti opozicije i određenih medija, sve više liče na “klasični neprijateljski propagandni rat protiv institucija Republike Srpske i Srpske u cjelini”.

On ističe da SNSD ima sve više dokaza da je taj napad pažljivo osmišljen i bogato finansiran u inostranim centrima moći pojedinih zapadnih zemalja.

“Niko od nas još nije čuo demanti iz opozicionih političkih partija da to nije tako. Zašto nas ne demantuju i kažu da nemaju različite vrste obuka njihovih članova kako da sruše vlast, predvođenu SNSD-om i koalicionim partnerima Socijalističkom partijom i DNS-om?”, upitao je Košarac.

Cilj je, tvrdi Košarac, da se stvori vlast koja će “imati karakter marionete u funkciji dijela međunarodne zajednice koja očigledno ne misli svima isto i svima dobro u ovoj zemlji”.

On je naveo da je glavna prepreka za “stvaranje haosa” u Republici Srpskoj, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i ova partija.

“Žele da diskredituju Milorada Dodika, izoluju od ostale stranačke strukture, da ga proglase ovakvim ili onakvim. Ono što im proučujemo jeste da im to neće proći”, naglasio je Košarac.

On je odbacio optužbe predsjednika SDS-a Mladena Bosića, koji Dodiku stavlja etiketu “izdajnika”.

“Ako je izdajnik, zašto je onda SDS bio tri godine u vlasti u SNSD-om na nivou BiH, a po diktatu međunarodne zajednice godinu dana prije izbora izašao iz te koalicije? Razlog je, zato što su mu to strani ambasador dali kao zadaću”, kaže Košarac.

On je ocijenio zabrinjavajućim to što su SDS i PDP iznijeli ista tumačenja i stavove o izmjenama Zakona o “Elektroprenosu BiH” kao i OHR, navodeći da SDS, PDP i SDA na nivou BiH ulažu zajedničke napore u napadu na Republiku Srpsku pod patronatom međunarodne zajednice i da očigledno pokušavaju da se ne provede odluka “Sejdić-Finci”.

Komentarišuću Bosićevu izjavu da vlast priprema plan za finansijsko uništavanje opština gdje su načelnici iz SDS-a, Košarac je rekao da je tu riječ o “manifestaciji nesposobnosti SDS-a da realizuju obećano građanima i da sada prebacuje teret odgovornosti”.

“U opštini Pale od 2007. uloženo je 95 miliona KM, brojni su projekti realizovani. Tu je i Andrićgrad u Višegradu, Istočna Ilidža, put Lukavica-Pale. Da je postojao plan ne bi bilo investiranja”, kaže Košarac.

On je kao primjer naveo da načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica zajedno sa Vladom Srpske radi na pripremama za gradnju projekta “Romanijsko etno-selo”, te da je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Sokocu i Trebinju, uz podršku Vlade Srpske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender