28. 10. 2021.
Prikupljanje slatkiša za paketiće ugroženima

Prikupljanje slatkiša za paketiće ugroženima

Mališanima na Kosovu stigli paketići iz Srpske

Više od 160 paketića podijeljeno je i djeci iz sela Prilužje i Miloševo, koja su u potpunosti odsječena od srpskih zajednica na sjeveru Kosova, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Predsjednik Republičkog odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov izjavio je da je riječ o tradicionalnoj posjeti Srbima sa Kosova i Metohije, kada se za Nikoljdan nosi pomoć srpskoj djeci.

“Djeca su najbitnija za svaki narod. Želimo da ukažemo pažnju najmlađim srpskim stanovnicima Kosmeta, a ujedno da pokažemo svim Srbima da Republika Srpska hoće da pomogne opstanak srpskog naroda na Kosmetu. To je prioritet, da se sačuva duh pravoslavlja i vjere u ovoj južnoj srpskoj pokrajini”, poručio je Arlov.

Prema njegovim riječima, Auto-moto savez Republike Srpske dovezao je dva računara i štampač poklon Nove banke iz Bijeljine, koji su namijenjeni Domu zdravlja u Goraždevcu i Srpskoj opštini Peć, a nabavljene su i uručene odore za sveštenike Pećke mitropolije.

Portparol Auto-moto saveza Perica Pećanac rekao je da se ovaj savez odazvao pozivu republičkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu i uključio u organizaciju i transport nikoljdanskih paketića iz Republike Srpske do juga Kosova.

Direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Prilužja Srđan Zdravković izrazio je zadovoljstvo dolaskom predstavnika institucija iz Republike Srpske u to mjesto, koje broji više od tri hiljade stanovnika.

Ovu humanitarnu akciju su nesebično pomogli i Hidroelektrane “Bočac”, zatim “Tržnica” i “Brkić servis” iz Banjaluke, kao i dugogodišnji prijatelji srpskog naroda sa Kosmeta Đorđe Grubješić i Milorad Vuković.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender