20. 10. 2021.

Suspendovane pripreme za dobijanje sredstava iz paketa IPA dva

Obraćajući se na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 o temi “Evropske integracije i IPA – aktuelni izazovi”, Savićeva je rekla da postoje dva preduslova koja ne samo BiH, već i druge zemlje u ovom procesu, trebaju ispoštovati.

“Prvi preduslov se odnosi na donošenje strateških dokumenata na nivou BiH, a drugi na dogovor oko mehanizma koordinacije. Evropska komisija ističe da BiH treba govoriti jednim glasom, a pitanje kako će nastati strukture koje će formirati jedan glas jeste zahtjevno. Mehanizam koordinacije je preduslov za naš dalji program i za IPA dva i za izradu programa integrisanja”, navela je Savićeva.

Ona je pojasnila da se IPA dva odnosi na budžetski period od sedam godina, dodajući da se ne želi ni razmišljati šta bi značilo da se ne dobiju ta sredstva, javili su federalni mediji.

“Mi sad već vidimo da kasnimo dva-tri mjeseca u pripremi u odnosu na druge zemlje korisnice IPA. Zato je važno da se što prije dogovori mehanizam koordinacije. Mora se raditi na tome. Iskreno se nadam da će to biti što prije dogovoreno”, poručila je Savićeva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender