28. 10. 2021.
Beograd pozdravio rukometašice

Beograd pozdravio rukometašice

Beograd pozdravio rukometašice

Potom su se navijačima zahvalile Andrea Lekić i Sanja Damjanović, nakon čega je Dragana Cvijić pokrenula i pjesmu. Poslije nje je nastupio naš sjajni golman Katarina Tomašević koja je po nadimcima prozivala saigračice.

“Da nije bilo vas, divne publike i cijele Srbije koju smo uspjeli da probudimo, ne bi bilo ni srebrne medalje koja sija kao zlato. Nadam se da ćete nas bodriti i dalje i vidimo se još neki put na ovom mjestu”, rekla je Damnjanovićeva.

“Šampioni, šampioni”, uzvikivali su navijači sa nacionalnim zastavama i obilježjima.

r1

Srebrnu medalju Srbiji na Svjetskom prvenstvu donijele su: Marina Dmitrović, Ana Kačarević, Ivana Milošević, Marija Lojpur, Jovana Stoiljković, Jelena Nišavić, Biljana Filipović, Kristina Liščević, Sanja Rajović, Katarina Krpež, Jelena Živković, Jelena Popović, Svetlana Ognjenović, Jovana Risović, Jelena Erić, Dragana Cvijić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Andrea Lekić.

Nikolić: Srbija se podigla sa vama

r2

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas nacionalnu žensku rukometnu reprezentaciju koja je osvojila srebrnu medalju na prvenstvu svijeta i zahvalio igračicama što su uljepšale život svima u zemlji.

“Čestitam vam na izvanrednom uspjehu. Srbija se podigla zajedno sa vama, počeli su uspjehe da bilježe atletičari, vi, skijaši. Pokazale ste da se može mnogo uz dobar tim, trenera, organizaciju i Srbiju, koja je uz vas”, rekao je Nikolić u zgradi predsjedništva u Beogradu.

On je srpskim rukometašicama poželio još više uspjeha na narednim takmičenjima.

“Neka ovo srebro na vašim grudima sija kao zlato. Na prvom sljedećem velikom takmičenju nadam se da ćete osvojiti zlatnu medalju, da ne dolazim na finale da vas gledam tužne”, kazao je Nikolić.

Dačić: Najveći uspjeh poslije Novaka Đokovića

r5

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da je uspjeh rukometašica na Svjetskom prvenstvu za njega najveći ove godine, ne računajući standardne uspjehe Novaka Đokovića.

Dačić je na proslavi dana Olimpijskog komiteta Ssrbije u Beogradu prvo našalio na račun navijačkih opredjeljenja u Srbiji.

“Šta je najviše obradovalo naciju? Pa ovaj košarkaški klub Partizan je već navika i više nije interesantno…da me ne čuje (Nebojša) Čović”, rekao je šaljivo Dačić, koji je bio predsjednik KK Partizan i deklarisani je navijač crno-bijelih.

Dačić je potom nastavio ozbiljnim tonom, ocjenjujući da je osvojena srebrna medalja rukometašica na Mundijalu veliki uspjeh.

“Mislim da je rukomet najveći uspjeh, poslije Novaka Đokovića, koji nas je već navikao na dobre rezultate. Svakako je najveće iznenadjenje, a mislim da je pobjeda nad Norveškom fenomenalan uspjeh, koji nas je možda i koštao zlata. Obradovale su čitav narod i zasluženo su proglašene za najbolju ekipu godine”, rekao je Dačić.

On je pohvalio ministra Vanju Udovičića, nazvavši ga pritom “mađioničarem bez para”.

“Nije mu lako, radi kao mađioničar bez para, ali mislim da radi veliku stvar za srpski sport. Njegov autoritet i karijera dali su kredibilitet Vladi i mislim da je velika stvar što je jedan takav sportista ministar”, rekao je Dačić.

/B92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender