ČAJ OD IRONIJE: Glutenisanje

ČAJ OD IRONIJE: Glutenisanje

ČAJ OD IRONIJE: Glutenisanje

U poslednje vrijeme pročitam poneki članak o zdravoj hrani, ishrani, prehrani, dohrani, sezonskom voću, povrću, zdravim namirnicama i tako to. Ako ne u dnevnim novinama, onda na nekoj od drušvenih mreža. Dnevne novine sve manje čitam. A ako ih otvorim u njima najčešće pročitam dnevni horoskop i stranicu o Đokoviću. A ako sam ih otovrio, to je znak da baš ništa pametnije na ovom dunjaluku nemam da radim. Ja bih, da sam urednik nekih novina ili nekim čudom neko mudo sve novine na srpskom, (ne smijem reći srpske novine, jer malo šta je danas kod SRBA srpsko) sveo na rubriku o Đokoviću, a ne samo sportsku kao ostali. E sad, ironijo, i Đoković objavi svoju knjigu o zdravoj hrani. Pa zar i ti, sine po pisaniju? Kako bi bilo da Bećković uzme reket?

Imao je Novak nekog petljanija sa glutenom. A ja neću da čitam tu knjigu. A sjećate se šta sam rekao kako bih ja uređivao novine, da je neko čudo, pa da sam ja neko mudo. Ali neću da čitam Đokovićevu knjigu. Možda iz pakosti, što ja nisam napisao knjigu. A svi moji napisaše. I Kusta i Laušević. A ja ništa. Ne znam zašto, braćo, ali neću da čitam. A možda, bih trebao, s obzirom na progresiju rasta moje tjelesne mase.

Recenzije kažu: “Vaše je samo da čitate, a kilogrami bježe”.
Kako da čitam dok sve oko mene skiči u vrijeme krmokolja.

ALKALODIDI

Iznerviram se. Bježeći od misli, odem do kafeterije, da popijem kafu ili čaj. Otkud čaj u kafeteriji? Halo, bukvalac. “Bolje čaj”, mislim se. U jednoj šolji čaja ima duplo manje kofeina nego u istoj kafe. A kofein je prirodni alkaloid, jedinjenje često u prirodi. Isto kao na promjer nikotin, i svašta nešto što je IN i što se završava na IN, a nije NIN. Kofein je prirodni stimulans. Supstanca utiče na centralni nervni sistem. Utiče i ganglije. KOFI AN AN.

(DUE, TRE, KVATRO)

Dvoumim se rastrojen u četrveročetvrtinskom taktu “sfinga”. Tako moje srce lupa. A sa radija tuče po srednjem uvu. “Plavi orkestar”. Samo u onoj državi ovakvi su mogli biti “zvijezde”… Uno, due, tre, kvatro….SUADA, SUADA.

ČAJ OD ARONIJE

“Bolji je čaj za srce, a protiv srčanog. I za krvne sudove. A protiv krvnih osveta. I za ten i za dobar “tek” kako kažu nekadašnja braća. A tek za mozak a protiv moždanog. ” – prisjećam se, diveći se sebi moždanom kako se svašta akumuliralo u sivoj masi tokom nizova godina.
A nisam ja sad to baš čitao da upamtim. Ne daj ti Bože sa razumijevanjem, a ni napamet.
Uživam u sebi, misleći o sebi. Smiješim se, a da okolina ne primjeti. Pitaće me šta je sa mnom i pokvariće mi radost igre.

HM… (kao akronim za HEVI METAL)
“Čaj. Piću čaj”, odlučim. Pogledam u pićovnik sa cijenama kad iz njega ispade promo papirić za čaj od aronije. Sve sa nabrojima za šta je sve dobar i čaj i aronija. A još sibirska. Iz majčice Rusije. Pravim u trenu sve paralele između Sibirije i Serbije. Ukrajine i Krajine. Kozaka i Krajišnika. Krajišnika i Ukrajinki. Ko će tome u kraj stati. Mislim se, Bože, vidi ti ove ironije.

I onda naručim mali espreso, kao pravi “veliki ufurani Srbin”.

pseudonim
Sv. Nutricije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender