25. 10. 2021.

Doboj: Bivši borci istjerani sa sjednice

Borci su se najviše ustremili na odbornike SDS-a, kojima su poručili “da će se uskoro ponovo vidjeti”, te da ih bude sramota što su glasali protiv toga da im bude dozvoljeno da o svojim problemima informišu Skupštinu grada.

“Došlo je vrijeme da ovaj grad više ne bude privatni grad pojedinaca i da samo oni i njihova djeca imaju da jedu, a ne gledaju porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, borce. Ovdje bagra sjedi i prima 850 KM mjesečno da ruši grad, kako ih nije sramota”, kazao je Slobodan Dević, član Boračke organizacije.

Odbornici SNSD-a uputili su Skupštini prijedlog dopune dnevnog reda kako bi članovima Boračke organizacije bilo omogućeno da se obrate, ali skupštinska većina koju čine SDS, SDP BiH, DNS i NDP je to odbila.

“Ne vidimo zašto je problem da izađu i kažu šta žele i kako vide rješenje svojih problema. Predsjednik Skupštine je odgovoran zašto je situacija ovakva po pitanju boraca”, smatra Danijel Gajić, odbornik SNSD-a.

Predsjednik Skupštine grada nije jedini koji odlučuje šta će ići na dnevni red, nego Kolegijum, kaže Esmin Mahmutović iz SDP BiH.

On je, nakon što su borci počeli da uzvikuju “lopovi”, “bagro”, “sram vas bilo, odbornici, posebno vas iz SDS-a”, pozvao obezbjeđenje da ih udalji iz skupštinske sale.

Članovi BO su kazali da nema potrebe da ih obezbjeđenje udaljava iz sale, i uz psovke i povike napustili su zasjedanje Skupštine grada.

“Predsjednik je dužan da se u svakom momentu pobrine za red i mir na sjednici. Ne znam da li je to osnovan protest, svako ima pravo da protestuje, ali ne tako da ometa rad svih 29 odbornika”, izjavio je Mahmutović.

Nikola Gavrić, predsjednik Kluba odbornika SDS-a, izjavio je da je rukovodstvo Boračke organizacije dogovorilo sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem da problemi koje imaju budu razmatrani na posebnoj sjednici u januaru 2014. godine, u sklopu Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

“Ovdje očigledno nisu bili predstavnici zvaničnih organa Boračke organizacije, nije bio predsjednik Predsjedništva, nego je bio dio organa, koji ne znam koliko je legalan, koliko nelegalan”, rekao je Gavrić.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender