16. 10. 2021.
Prihvaćen Nacrt drugog rebalansa budžeta

Nema produženja roka za usklađivanje djelatnosti

Svim preduzetnicima, koji ne usklade svoje poslovanje sa odredbama novog Zakona, rješenjem će biti utvrđen prestanak obavljanja djelatnosti i isti će biti izbrisani iz registra preduzetnika, kažu u Odjeljenju za privredu Gradske uprave Grada Banja Luka.

Iz pomenutog odjeljenja i ovim putem podsjećaju da je rok za usklađivanje djelatnosti 31. decembar 2013. godine, a preduzetnici koji nisu obavili usklađivanje, trebalo bi odmah da podnesu zahtjev za to, kako bi do kraja godine ovaj proces bio obavljen.

Inače, preduzetnici koji su odobrenja za rad dobili poslije 1. januara 2012. godine ne podliježu obavezi usklađivanja djelatnosti.

Odjeljenje za privredu je u više navrata u 2013. godini urgiralo i obraćalo se preduzetnicima kroz sredstva javnog informisanja da izvrše usklađivanje djelatnosti što prije, kako se ponovo ne bi stvorile gužve pred kraj godine.

Inače, novim Zakonom je predviđeno da svi privatnici imaju jedinstvenu oznaku djelatnosti – samostalni preduzetnik (SP) – koja će zamijeniti dosadašnje oznake samostalna trgovačka radnja (STR), samostalna ugostiteljska radnja (SUR) i slično.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender