20. 10. 2021.
Praznik sporta i mladosti Republike Srpske

Praznik sporta i mladosti Republike Srpske

Praznik sporta i mladosti Republike Srpske

Biće izabrano njih deset koji su svojim rezultatima obilježili 2013. godinu, a manifestacija po tradiciji održava se u Banskom dvoru sa početkom od 20.10 časova uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske. Biće to 59. put da “Glas Srpske” organizuje manifestaciju, koja je jedna od najstarijih na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Balkana.

Ove godine na adresu “Glasa Srpske” stigla su 22 prijedloga strukovnih saveza, a samo njih deset imaće čast da večeras postane dio sportske istorije Republike Srpske i nađe se na listi najboljih sportista za 2013. godinu. Biće uručena povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plakete za ambasador sporta Republike Srpske, plaketa “Glasa Srpske” posthumno, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide. Biće dodijeljena i nagrada najboljem sportskom novinaru u 2013. “Zlatno pero – Limun Papić”. Stručni žiri u kojem su Darko Grabovac (“Glas Srpske”), Goran Karać (“Nezavisne novine”) i Nemanja Babić (RTRS) odredili su najistaknutije među pripadnicima sedme sile.

U zabavnom dijelu programa prisutne će zabavljati Kamerni teatar “Belkanto” iz Banjaluke i Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” iz Banjaluke. Voditelji programa biće novinari RTRS-a Zvjezdana Milaković i Darko Savić.

U stručnom žiriju su pored predsjednika Save Miloševića, još proslavljena jugoslovenska košarkašica Slađana Golić, viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Nenad Rađević, urednik sportske redakcije RTRS-a Nemanja Babić i urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Darko Grabovac.

Medijski pokrovitelj 59. izbora deset najboljih sportista u organizaciji “Glasa Srpske” biće Radio-televizija Republike Srpske, koja će od 20.10 časova direktno prenositi svečanost iz Banskog dvora. RTRS će kao i ranijih godina dodijeliti priznanje za najbolje organizovan sportsku manifestaciju na teritoriji Republike Srpske u 2013. godini.

Najbolji sportista za 2012. godinu bila je plivačica banjalučkog Olimpa Ivana Ninković, koja je na Olimpijskim igrama u Londonu zauzela 41. mjesto na 100 metara prsno, a na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj zauzela je 12. poziciju na duplo kraćoj stazi. Na šampionatu Evrope u kratkim bazenima u Francuskoj na 50 metara prsno bila je deseta.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender