20. 10. 2021.
Prijedor: Gasprom i Fond B92 darovali opremu porodilištu

Prijedor: Gasprom i Fond B92 darovali opremu porodilištu

Prijedor: Gasprom i Fond B92 darovali opremu porodilištu

Predsjednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić izrazio je zadovoljstvo što se u ovu akciju u BiH, osim “Naftne industrije Srbije” koja je učestvovala sa 50.000 evra, uključio i “Gasprom” sa 60.000 KM.

“U akciji žM:telaž i Fonda B92 građani u BiH mnogo više su darovali kroz SMS akcije nego u Srbiji. Do sada smo u BiH prikupili i darovali opremu u vrijednosti većoj od pola miliona evra.

Akciju smatramo uspješnom jer smo kupili skoro polovinu neophodnih inkubatora, tačnije 33 za različite bolnice, pored druge opreme”, rekao je Matić novinarima u Prijedoru.

Direktor prijedorske bolnice Mirko Sovilj rekao je da će novi inkubator omogućiti siguran transport prijevremeno rođenih beba u Klinički centar Banjaluka, u slučajevima kada za to ima potrebe.

“Osim inkubatora, dobili smo monitoring sistem i dva infuziomata za jedinicu za moždani udar”, dodao je Sovilj.

Finansijski direktor maloprodajne mreže “Gasprom” u BiH Srđan Pešević rekao je da je nakon Bihaća na redu Prijedor i da će ova firma nastaviti učešće u akciji “Bitka za bebe”.

“Želimo da budemo društveno odgovorna kompanija koja pomaže gdje može, a ovdje je pomoć sigurno najneophodnija”, naveo je Pešević.

“Bitku za bebe” Fond B92, koji je osnovan 2006. godine, na teritoriji Srbije i BiH započeo je 1. septembra 2011. godine.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender