28. 10. 2021.

Objaviti spiskove onih “koji su mogli, a nisu branili Hrvatsku”

Ova organizacija, koja se bori protiv upotrebe ćirilice u Hrvatskoj, predložila je poslanicima u hrvatskom Saboru i strankama objavljivanje više registara koje, kako tvrde, hrvatski građani žele da vide.

Traže i da se objave spiskovi onih protiv kojih u državnom tužilaštvu postoje dokazni materijali ili svedočenja koja ih terete za ratne zločine, kao i svih političara i državih funkcionera od 1991. do 2013. “koji su mogli, a nisu branili Hrvatsku”.

Predlažu i registar svih koji se nisu odazvali na mobilizaciju, sudija koji su “učestvovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ”, imena svih u rukovodećim strukturama tajnih službi SFRJ, kao i onih koji su vršili likvidacije, prenose mediji.

Iz ove organizacije su najavili da će početkom januarskog zasjedanja hrvatskog Sabora njihovi predstavnici doći pred parlament, da bi prikupili potpise za pokretanje saborske procedure o objavljivanju registara.

Ova organizacija je već predala potpise Saboru za pokretanje referenduma kojim bi se upotreba jezika nacionalnih manjina dozvolila samo u sredinama gdje one čine polovinu stanovništva.

Hrvatska država najavila je ustavne promjene kojima bi spriječila održavanje referenduma koji ograničava prava manjina, a na takvo izjašnjavanje ne gledaju blagonaklono ni u EU.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender