28. 10. 2021.
Trn: Iznijeli sef od 200 kg i pokupili novac

Trn: Iznijeli sef od 200 kg i pokupili novac

Trn: Iznijeli sef od 200 kg i pokupili novac

Kada je počinjena provala, nije bilo saopštenja iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti. U policiji su tek poslije zvaničnog upita u vezi sa ovim slučajem kratko rekli da je pljačka prijavljena 4. novembra ove godine. Kazali su da se ne zna koliko je bilo počinilaca i da iznos novca koji su lopovi ukrali iz sefa nije poznat.

Istakli su da je pokrenuta istraga s ciljem identifikovanja i hapšenja provalnika.

Izvor blizak istrazi ovog slučaja rekao je da su provalnike snimile kamere video-nadzora na preduzeću.

– Na snimcima se vidi da ih je bilo četiri ili pet i da su imali pištolje i motorole pomoću kojih su međusobno komunicirali. Bili su maskirani fantomkama i imali rukavice. Vidi se da je riječ o profesionalcima, koji su pljačku isplanirali do detalja – rekao je ovaj izvor.

Dodao je da su lopovi u preduzeće provalili s bočne strane i iznijeli sef težak oko 200 kilograma, koji su obili ispred preduzeća, uzeli novac i pobjegli.

Istakao je da su u vrijeme provale psi koji čuvaju preduzeće bili vezani, a čuvar je bio iza zgrade u zadnjem dijelu.

– Dok je čuvar dotrčao sa zadnje strane preduzeća i pozvao policiju, provalnici su već bili pobjegli. Sumnja se da su imali u blizini pomagača s vozilom koji ih je odvezao, ali to će pokazati istraga – rekao je izvor blizak istrazi.

U preduzeću “Unikop hom” juče nisu mogli da pričaju o ovom događaju, niti da kažu koliko novca je odneseno, piše Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender