28. 10. 2021.
Vlada Srbije: Nema spajanja Nove godine i Božića

Vlada Srbije: Nema spajanja Nove godine i Božića

Vlada Srbije: Nema spajanja Nove godine i Božića

U Nemanjinoj 11 izdata je direktiva svim državnim službenicima da neće biti tolerisano spajanje praznika i da svi resori narednih dana moraju da rade u punom kapacitetu – saznaju „Novosti“ u Vladi Srbije.

Za razliku od prethodnih godina, kada je bila ustaljena praksa da u ministarstvima između Nove godine i Božića uglavnom rade „dežurni timovi“, ovog januara zaposleni će morati da dolaze u punom sastavu. Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović kaže da je agenda aktivnosti oko Nove godine i premijera i prvog potpredsjednika, ali i većine ministara, već puna:

– Ima dosta aktivnosti oko Nove godine, biće sugurno i sednica Vlade, tako da su neradni samo 1, 2. i 7. januar. Međutim, vrata Nemanjine biće otvorena i tim danima, jer čelni ljudi Vlade su tu bukvalno dan i noć. Ipak, Vlada će ove godine, kao i prethodne, zaposlene najverovatnije „častiti“ dodatnim neradnim danom u januaru.

– Vlada o tome još nije raspravljala, ali verovatno će preporučiti svim državnim organima da zaposlenima omoguće da dan posle Srpske nove godine, 14. januara, odsustvuju s posla – kaže nam Tamara Stojčević, zamenik generalnog sekretara Vlade.

I parlament će, za razliku od prethodnih godina, ovaj januar provesti – radno. Poslanici u utorak započinju novu redovnu sjednicu, posljednju u 2013, zatim imaju pauzu do četvrtka, zbog katoličkog Božića, a onda odlaze na „mini pauzu“.

Kako kaže Zoran Babić, šef poslaničke grupe naprednjaka, iako prolećno zasjedanje počinje u martu, poslanici će se ponovo okupiti odmah poslije Srpske nove godine:

– Ima mnogo aktivnosti, pogotovo oko pregovora sa EU, u kojima parlament ima značajnu ulogu, a koji startuju 21. januara.

/Novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender