19. 10. 2021.
Zvezda čeka ranjivu Cibonu

Zvezda čeka ranjivu Cibonu

Zvezda čeka ranjivu Cibonu

Crveno-bijeli’ trenutno imaju devet pobjeda i tri poraza, dok čelo dijele Partizan i Cedevita koji imaju utakmicu više i skor 9-4.

Cibona, s druge strane, duel u posljednjem kolu prvog dijela sezone dočekuje kao petoplasirana, sa osam trijumfa i četiri poraza.

„Utakmica sa Cibonom dolazi posle završetka našeg nastupa u Evroligi, u momentu kada mi želimo da osvojimo bodove poslije poraza u Skoplju i vratimo se u pobjednički ritam.

Hrvatski klub je ušao u sezonu sa velikim ambicijama, pravili su tim za vrh ABA lige.

Trenutno imaju pobjedu manje od nas. Igrama koje su prikazali do sada zaslužuju mjesto koje vodi na ’fajnal for’“, istakao je Radonjić.

Radonjić se potom osvrnuo na probleme u kojima se Zvezdin naredni protivnik nalazi.

„Iako se dosta toga priča vezano za njihovu problematiku u klubu, Cibona rezultatski stoji veoma dobro.

Diskutovalo se kako će oni iz svega toga da izađu, ali ne treba zaboraviti da i dalje predstavljaju veliku opasnost zbog individualnog kvaliteta koji posjeduju.

Imaju mogućnost da nam naprave poteškoće. Bez obzira na to što smo i mi oslabljeni, što je velika potrošnja igrača, ne smijemo da dozvolimo da se igrači Cibone razigraju i da iskoriste njihovu rasterećenost i želju za dokazivanjem.

Moramo da vrlo motivisano i koncentrisano kroz svih 40 minuta kontrolišemo stvari na našem parketu kako bi pobijedili“, konstatovao je Radonjić.

Strateg ’crveno-bijelih’ je istakao da uprkos tome što su njegovi izabranici imali malo vremena za pripremu meča, ali da vrlo dobro znaju šta moraju da urade.

„Ima najava da će sastav Cibone iz meča u Kantuu biti na terenu i protiv nas. Imamo jako malo vremena za pripremu za ovaj meč, praktično samo jedan dan, što nije dovoljno.

Ali, to nije opravdanje. Znamo šta treba da uradimo i kako to da izvedemo. Svjesni smo činjenice da se priča da je naša pobjeda normalna i očekivana.

To u ovakvim situacijama može da predstavlja veliku opasnost. Oni dolaze sa igračima koji su i napravili ovaj rezultat u ABA ligi. Zbog toga ne smijemo da dozvolimo da ambijent koji se pravi oko njih utiče na našu motivaciju“, rekao je Radonjić.

Radonjić je na kraju prokomentarisao činjenicu da ’crveno-bijeli’ praktično u svakoj utakmici u narednom periodu imaju imperativ pobjede.

„I to ne samo protiv Cibone, već će tako biti i u svakom sljedećem meču koji igramo kod kuće. Raspored koji je pred nama je povoljniji nego što je bio do sada. U svakom meču smo opterećeni osvajanjem bodova, to je nešto što je očekivano i sa čim moramo da se nosimo.

Nadam se dobroj atmosferi u hali Pionir koja će nam pomoći da krenemo u seriju pobjeda koja je potrebna u ovom trenutku“, izjavio je Radonjić za B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender