25. 10. 2021.
Košarka: Srbija gost Srpske u Banjaluci

Košarka: Srbija gost Srpske u Banjaluci

Košarka: Srbija gost Srpske u Banjaluci

Domaći tim predvodiće sa klupe trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević, kojem će pomagati trener Prijedora Danilo Palalić, dok su treneri gostujućeg tima Milan Gurović (Radnički FMP) i Blagoja Ivić (Crnokosa). Trener Sladojević imao je problema da sastavi tim jer su mnogi igrači odbili da nastupe za ekipu.

– Pohvale onima koji su prihvatili poziv da zaigraju za Srpsku protiv selekcije Srbije, što je za sve nas velika čast. S druge strane, ne razumijem one igrače koji ne žele da zaigraju na ovoj utakmici, kao ni klubove iz Republike Srpske koji nisu željeli da puste svoje košarkaše, umanjivši tako značaj ovog lijepog događaja jer nam Srbija i Milan Gurović ne dolaze svaki dan – izjavio je Sladojević.

Nezvanično, odustali su Marko Jošilo i Vladimir Aleksić iz Varde HE, Aleksandar Vasilić (Građanski), Nikola Đurasović (Spars). Za selekciju Lige Srbije trebalo bi da nastupe: Bogić Vujošević (Crnokosa), Ognjen Jaramaz (Smederevo), Brano Đukanović (FMP), Miroslav Radić (Crnokosa), Marko Gudurić (FMP), Slobodan Lalić (Tamiš), Nemanja Stanimirović (Crnokosa), Strahinja Mićović (Beograd), Ognjen Dobrić (FMP), Bojan Stanojević (Tamiš), Andrija Bojić (Beograd), Đorđe Kaplanović (FMP).

– Drago mi je što ćemo u Banjaluci odigrati meč protiv Republike Srpske. Ona će biti revijalnog karaktera, mada ćemo se truditi da dođemo do pobede, kao i da se publici predstavimo u najboljem svetlu – kazao je Gurović.

Osim utakmice, održaće se takmičenje u zakucavanju i brzom šutiranju trojki.

Kup RS

U polufinalu Kupa Republike Srpske snage će odmjeriti Mladost i Građanski u Mrkonjić Gradu, te pobjednik susreta OKK Borac – Igokea (igra se 25.12) sa Leotarom. Termin polufinala još nije određen, dok je finale na rasporedu 9. januara. Kod košarkašica u prvom polufinalu sastaće se Feniks i Orlovi, a u drugom pobjednik susreta Igokea/Borac (igra se 27.12) – Mladi Krajišnik, piše Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender