16. 10. 2021.
Dačić: Prijete i meni i Vučiću

Dačić: Prijete i meni i Vučiću

Dačić: Prijete i meni i Vučiću

Dačić je rekao da tih prijetnji ima, jer ima onih kojima ne odgovara da se nađu na optuženičkoj klupi ili smatraju da će im promjena vlasti nešto donijeti.

“I Vučić i ja smo rekli da se mora istražiti do kraja prisluškivanje predsjednika Srbije. Postoje prijetnje Vučiću i meni, jer postoje oni kojima ne odgovara da se nađu na optuženičkoj klupi, koji misle da promjena vlasti može donijeti nešto njima”, rekao je Dačić za RTS.

Na pitanje da li atmosfera sada u zemlji podsjeća na atmosferu pred ubistvo premijera Zorana Đinđića, Dačić je odgovorio odrečno.

“Država je jača od njih, u ovoj zemlji niko ne sme nikome da prijeti, ne mogu da postoje centri moći van onih koje narod izabere na izborima, svako može to da pokuša, ali će država još oštrije reagovati. Država Srbija je jača od bilo kakvih prijetnji i zloupotreba, čak iako dolaze iz krugova policijskih i bezbjednosnih struktura”, rekao je Dačić.

Premijer je rekao da “država politički gura borbu protiv kriminala i korupcije i politički nikoga ne brani”, dodajući da insistira na tome da Srbija u tome ostvari dobre rezutlate.

Dačić je izjavio da se u neformalnim razgovorima može čuti da će neke zemlje EU možda tražiti da se ponovo uvedu vize za Srbiju.

Vlada Srbije održala je tematsku sjednicu posvećenu evrointegracijama. Premijer Dačić je izjavio da je Srbija konačno pobijedila.

/RTS,agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender