20. 10. 2021.
Neće biti novih uslova Brisela

Neće biti novih uslova Brisela

Neće biti novih uslova Brisela

“Nema novih ucena, niti bismo mi to prihvatili”, poručio je Mrkić i dodao da Beograd želi normalizaciju prilika u pokrajini.

On je za Televiziju “Pink” istakao da pitanje normalizacije treba više posmatrati sa stanovišta svakodnevnog života, jer Beograd želi da svi ljudi, i Srbi i Albanci, žive sve normalnije i da postoji slobodan protok robe i kretanje ljudi, da se svakodnevni život potpuno normalizuje.

Na pitanje kako će Ministarstvo spoljnih poslova /MSP/ lobirati za Srbiju kad počnu pregovori sa EU, Mrkić je rekao da postoji neprestana aktivnost u tom pravcu.

“Nemamo poseban plan kampanje, nego učestvujemo u onome što je standardizovano u takvim slučajevima, pojačavamo rad i angažujemo više ljudi i obučavamo ih da bi nas što bolje predstavljali”, rekao je Mrkić.

On je ponovio da je Ministarstvo dostavilo Komisiji za istraživanje ubistava novinara podatke o mogućem svjedoku u istrazi o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, koji su pronađeni u arhivama Ministarstva o tome ko je bio angažovan na Kosovu i Metohiji.

“Taj spisak smo predali Komisiji Vlade koja se time bavi. Svi drugi naslovi i tumačenja su besmislena”, rekao je Mrkić i dodao da je riječ o spisku u kome su navedena lica koja su tada bila na tim dužnostima.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender