19. 10. 2021.
Umjesto daljinskog, razgovaraćemo sa televizorom

Umjesto daljinskog, razgovaraćemo sa televizorom

Umjesto daljinskog, razgovaraćemo sa televizorom

Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV uređaje za 2014. s naprednim funkcijama korišćenja.

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. ta usluga biće proširena na još 12 novih tržišta.

Moći ćete da promijenite program jednostavnom glasovnom komandom, izgovarajući broj programa koji želite da gledate, otvarati internet strane ili aplikacije korišćenjem prečica, a pojednostavljena je i glasovna pretraga koja omogućava da sve tražene rezultate pregledate na jednom mjestu.

Kada upotrebljavate glasovnu interakciju za pretraživanje dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata tokom gledanja televizije, pop-up prozor na dnu ekrana prikazuje rezultate.

Osim glasovne interakcije, kontrola pokreta unaprijeđena je dodavanjem komande „pokretom prstiju“ zahvaljujući kojoj ćete moći da promijenite TV program, prilagodite glasnoću, pronađete i odaberete šta želite da gledate uz svega nekoliko pokreta prstima, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender