21. 10. 2021.
Nikolić će pomoći maloj Rei

Vlada treba da se raziđe ako ne može da obavlja funkcije

“Ako mogu da obavljaju funkcije zbog kojih su dobili mandat, neka ih obave, a ako ne mogu – neka se raziđu, novi izbori će pokazati da će Srbija imati vlast koja to može”, naveo je Nikolić.

Nikolić je za televiziju “Prva” rekao može da pomogne da se “stranke pomire”, ali ne i da odlučuje umjesto njih.

“Vidim da politički partneri razgovaraju, o tome imam svoje lično mišljenje, ali mislim da socijalisti tu pokušavaju da od predsednika Republike izvuku nešto drugo, možda moj lični stav. Ali za moj lični stav predsednik SPS-a /Ivica Dačić/ uvek može da me pozove, ja ću da mu kažem”, dodao je Nikolić.

On je napomenuo da za sada nije planirao da 21. januara ode u Brisel na prvu međuvladinu konferenciju kojom će otpočeti pregovori sa EU, navodeći da je pomogao kada je trebalo, a da je sad sve na vlasti.

Govoreći o prijetnjama koje dobija posljednjih dana, Nikolić je istakao da traži da se utvrdi koliko su one ozbiljne, ali da nema povjerenja u neke pojedince u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Nikolić je naglasio da ne traži nikakav poseban tretman od MUP-a, “već makar toliko ravnopravan kao što ga policija ima prema svojim načelnicima, direktorima i ministrima”.

Izvor. Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender