28. 10. 2021.

Bosić poručio Dodiku: Sjećaš li se Doli Bel?

Bosić je to rekao povodom Dodikove izjave da je siguran u pobjedu u oktobru 2014. godine.

“Da, ali u nekom filmu”,poruka je ljutitog Dodikovog rivala.

“Čini  mi se da je Emir Kusturica loše savjetovao Dodika, kao što  u njegovom filmu “Sjećaš li se Doli Bel” stalno ponavlja rečenicu “svakog dana,u svakom pogledu, sve više napredujem”. Na taj način Dodik pokušava da ubijedi sebe i svoju stranku da ih ne čeka neminovan poraz”, rekao je Bosić.

I za SDS ovo je bila turbulentna godina, ali po njihovoj ocjeni, i obećavajuća. Sukob sa SNSD-om je eskalirao. Platforma o zajedničkom djelovanju u Sarajevu više ne postoji. SDS-ovi kadrovi su smijenjeni. Bila je to godina, kaže Bosić, i kada su građani imali priliku da uvide kako žive pod voðstvom ove vlasti.

I neki SDS-ovci su se priključili najnovijem pomodarstvu pisanja pisama Miloradu Dodiku. Još se analizira koji su motivi da Mićo Mićić presavije tabak i svoje osjećaje podijeli s Dodikom. Za Mladena Bosića, međutim, nema dileme.

“To je bio vapaj gradonačelnika, ali i svih drugih lokalnih zajednica, jer republička vlast čini sve da oteža njihovo funkcionisanje”, rekao je lider SDS-a.

Isti taj vapaj koji je izašao iz Mićića imaju i građani, primijetio je Bosić, ponudivši opciju da, ako žele da im bude bolje, izaberu sposobne ljude, neustrašive da se suoče sa kriminalom i korupcijom.

Izvor: BN TV

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender