28. 10. 2021.
Prostorije vraćene fudbalskom klubu “Lauš”

Prostorije vraćene fudbalskom klubu “Lauš”

Prostorije vraćene fudbalskom klubu “Lauš”

Prema presudi, koja je donesena 13. decembra, Pajić kao jedan od vlasnika parcele, Fudbalskom klub Lauš mora da vrati klupsku salu površine 60 kvadratnih metara u Karađorđevoj ulici na broju 320.

Član Upravnog odbora OFK Lauš Dragomir Bošnjak rekao je da je konačno pravda pobijedila, ali da je šteta zbog uzurpacije ovih prostorija nenadoknadiva.

– Sve što smo do sada činili da vratimo ove prostorije, činili smo zbog 2.000 osnovaca, 1.500 srednjoškolaca, više od hiljadu studenata, kojima je ovaj sportski teren jedino mjesto za treniranje i okupljanje. Očekujemo da ćemo u idućoj sezoni igrati na novom sportskom terenu sa svim pratećim sadržajima – rekao je Bošnjak i dodao da su se OFK Lauš i savjet te mjesne zajednice godinama sporili sa suvlasnicima “Agroprometa” oko ovog zemljišta.

Predsjednik Savjeta MZ Lauš Nebojša Matić rekao je da je u ovom sporu OFK nanesena ogromna šteta.

– Nikad nećemo odustati od onoga što pripada Laušu – istakao je Matić.

Tuženi Marko Pajić, nije se juče javljao na pozive “Glasa Srpske”, a do zaključenja broja komentar nismo uspjeli da dobijemo ni od njegovog advokata Sime Tošića.

“Glas Srpske” ranije je pisao da je direktor “Agroprometa” Anđelko Lovro, prilikom uzimanja zajma od 37.800 maraka od Marka Pajića, prije devet godina stavio pod hipoteku zemljište ove zadruge u naselju Lauš, koje je grad dao na korišćenje još 1966. godine.

Upućeni tvrde da je sve to bio dogovor Pajića i Lovre. Lovro nije vratio dug Pajiću i uknjižen je kao vlasnik parcele na kojoj je bio objekat OFK Lauš.

Sportski tereni

Prema nezvaničnim informacijama, Gradska uprava je planirala da, po okončanju ovog predmeta, pokrene izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportskih terena sa vještačkom travom na parcelama koje su bile u posjedu “Agroprometa”.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender