21. 10. 2021.
S ljubavlju hrabrim srcima: Donatorsko veče za djecu sa autizmom

S ljubavlju hrabrim srcima: Donatorsko veče za djecu sa autizmom

S ljubavlju hrabrim srcima: Donatorsko veče za djecu sa autizmom

Savjetnik predsjednika Srpske za socijalna pitanja Dijana Gajić rekla je Srni da je ove godine donatorsko veče posvećeno djeci oboljeloj od autizma, kojih je u Srpskoj ukupno 135, prema zvaničnim podacima.

“Namjera predsjednika Republike je da svi zajedno olakšamo život ove djece, iako smo svjesni da na ovaj način ne možemo sistemski riješiti probleme sa kojima se suočavaju. Trudićemo se da ovom i ovakvim akcijama pokažemo solidarnost i humanost na djelu. Ovo je idealno vrijeme da oboljeloj djeci uljepšamo praznike i da kao društvo pokažemo jednistvo u pružanju neophodne pomoći, ali i podrške njima i njihovim porodicama”, istakla je Gajićeva.

Ona je navela da je do sada prikupljeno oko 300.000 KM i da je cilj da se tokom donatorske večeri prikupi što više novca za djecu oboljelu od autizma.

Gajićeva je rekla da će tokom večeri biti organizovan i kol-centar u kojem će se na pozive na humanitarni broj 1458 javljati poznate osobe iz političkog, društevnog, zabavnog i sportskog života Srpske i Srbije.

Ona je podsjetila da tokom ovog mjeseca pozivom na broj 1458 građani doniraju po jednu marku za pomoć djeci oboljeloj od autizma.

Gajićeva je dodala da su na donatorsko veče pozvani predstavnici institucija Republike Srpske, lokalnih zajednica, kompanija, kao i mnoge javne ličnosti iz Srpske i Srbije.

Manifestacija će biti održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 20.00 časova, a direktno će je prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

Na prvoj donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, održanoj krajem 2010. godine, koja je bila posvećena djeci oboljeloj od malignih bolesti, prikupljeno je 300.000 KM, dok je na drugoj, održanoj krajem 2011. godine, za djecu sa posebnim potrebama u Srpskoj uplaćeno ukupno 550.000 KM.

U decembru 2012. godine održano je donatorsko veče za djecu oboljelu od dijabetesa melitusa tipa jedan, a ukupno je prikupljeno 607.000 KM.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender