20. 10. 2021.
Šolaja: RS nije iscrpila sve mogućnosti Dejtonskog sporazuma

Šolaja: RS nije iscrpila sve mogućnosti Dejtonskog sporazuma

Šolaja: RS nije iscrpila sve mogućnosti Dejtonskog sporazuma

Šolaja je ocijenio da je Srpska stabilna, da ima međunarodne odnose i da je jedan od subjekata donošenja odluka u BiH.

“Na taj način Srpska učestvuje u bezbjednosti u regionu, ali i šire”, rekao je Šolaja na naučnoj konferenciji “Republika Srpska – subjekat stabilnosti u regionu” u Banjaluci.

On je naglasio da Deklaracija o karakteru i posljedicama rata u BiH, koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, ima vrijednosni stav i da se njome izražava stav Srpske kada je riječ o posljednjem oružanom sukobu u BiH.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz rekao je da pravosudne institucije na nivou BiH pokušavaju da izvrgnu ruglu istinsku borbu za opstanak srpskog naroda na prostoru BiH.

“Pokušavaju da sudskim procesima iskrive istinu o posljednjim ratnim dešavanjima na ovim prostorima. Želimo spriječiti da se koristi termin agresija, jer je nije bilo na ovim prostorima”, istakao je Ćurguz.

On je napomenuo da se sa naučnog aspekta žele dati odgovori o ratu u BiH i da se želi osnažiti Deklaracija o karakteru i posljedicama rata koju je usvojio parlament Srpske.

Konferenciji u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, koju je organizovala Boračka organizacija Republike Srpske, prisustvovale su zvanice iz javnog, političkog i naučnog života Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender