25. 10. 2021.
I Sopot tužio Zvezdu, traži 15.000 evra

I Sopot tužio Zvezdu, traži 15.000 evra

I Sopot tužio Zvezdu, traži 15.000 evra

FK Sopot tužio je Crvenu zvezdu zbog neisplaćenog fonda solidarnosti u vezi s transferom Uroša Spajića u Tuluz.

“Crveno-bijele” su mnogi tužili i blokirali račune u posljednje vreme, ali slučaj Sopota je specifičan jer je njime rukovodio Vladan Lukić, prije nego što je postao predsjednik Zvezde, a i danas se smatra da je on taj koji vuče konce u nekadašnjoj filijali Zvezde, iako nema formalnu funkciju.

Dok je Lukić vodio glavnu riječ na “Marakani”, Sopot je kao filijala stekao i neka prava po pravilima FIFA. Uroš Spajić je proveo neko vrijeme u klubu, pa Sopot traži jedan procenat od njegovog transfera u Tuluz koji je iznosio milion i po evra. Sopotu bi, dakle, pripalo 15.000.

Tužba Sopota došla je u nezgodan čas, kada u Zvezdi pokušavaju da izmire nagomilane obaveze, ali za klub u velikim dugovima i nema baš zgodnog trenutka za plaćanje novih računa.

Vladan-Lukic

Tačno je da je tužba Sopota stigla u klub. Svjesni smo svojih obaveza i trudićemo se da to regulišemo u najkraćem mogućem roku – izjavio je generalni sekretar Zvezde Miodrag Zečević za “Naše novine”.

Saradnja Sopota i najtrofejnijeg srpskog kluba prekinuta je kada je umjesto Lukića došla nova uprava na “Marakanu”, a u međuvremenu desetak igrača Crvene zvezde kalilo se u klubu podno Kosmaja, prenosi Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender