28. 10. 2021.

Indijac podnio ostavku, grizla ga savjest zbog prevelike plate

Indijac koji je radio kao kompijuterski programer podnio je ostavku u jednoj indijskoj kopmpaniji prošli mjesec zbog enormno visoke plaće koju je primao, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, prema pisanju Daily Mirror-a, indijac Sandeep Jia je izjavio kako odbija da prima mjesečnu platu od 725 dolara u Bangaloreu u Indiji jer, prema njemu, u toj zemlji veliki broj ljudi “živi u dubokom siromaštvu i bez dovoljno hrane”.

Za indijske medije je izjavio kako nije pošteno da on prima tako visoku platu dok veliki broj stanovnika Indije živi u vrlo lošim uslovima bez dovoljno hrane i krova nad glavom.

Ali kada je direktor kompanije odbio njegov zahtjev za smanjenjem plate, on je podnio ostavku i zahvalio se upravi kompanije za dotadašnju saradnju.

“Osjećao sam se nekako potišteno i nezgodno zbog visoke plate koju sam primao u toj kompaniji, i na kraju sam donio odluku da odem negdje drugo i potražim posao s manjom platom”, rekao je.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), oko 844 miliona, odnosno 80 posto osoba u Indiji žvi ispod granice siromaštva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender