25. 10. 2021.
Neobična biografija srpske državne sekretarke

Neobična biografija srpske državne sekretarke

Neobična biografija srpske državne sekretarke

Opširna priča o životu političarke počinje 15. januara 1962. kada je rođena, tvrdi, usred ljute zime, a nastavlja se pričom o njenom nadimku Beba, koji je dobila jer bratić nije znao izgovoriti njeno ime. ‘Bila sam drugo dijete po redu od nas tri brata i dvije sestrice’, stoji u biografiji, piše Dnevnik.hr.

Prisjetila se da su među prvima u Beranama kupili televizor koji je bio njihov prozor u svijet. Majka je, objasnila je, zaslužna za njene kulinarske vještine, posebno za pravljenje kolača.

”Izuzetak je samo prva torta za moju prosidbu, koju sam upropastila u nervozi i tremi, ali sam je uspješno zamijenila domaćim pršutom”, napisala je i onda se prisjetila upoznavanja nježnog i pažljivog mladića na drugoj godini fakulteta koji je od prvog trenutka osvojio njeno srce.

Stana se prisjetila i izborne kampanje Srpske narodne stranke u kojoj je učestvovala s preko 300 aktivnosti.

”Spavala sam u autu i radila kao sumanuta, sve u strahu da opet ne pobijede pogrešni ljudi, koji bi i našoj djeci, kao što su i nama, mogli uzeti mladost i šansu za normalan život”, napisala je Stana koja je na funkciji državne sekretarke od oktobra prošle godine.

Stranicu stanabozovic.rs pokrenula je, tvrdi, kako bi prenijela što se događa u državi, ali i kako bi ljudima pružila priliku da se direktno uključe u aktivnosti.

‘Mnogi me pitaju kada stižem spavati, ali sada nije vrijeme za spavanje, jer svi oni ljudi koji su odlučili mijenjati svijet oko sebe, nemaju vremena za odmor’, poručila je na kraju.

Vlada objavila neobičan životopis ministra Zmajlovića

Nakon preuzimanja ministarske funkcije, na stranicama Hrvatske vlade osvanula je biografija Mihaela Zmajlovića koja je odskakala od tipičnih životopisa političara. Vlada je priču o dječaku koji gotovo nikad nije zakasnio na nastavu brzo povukla sa svojih stranica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender