20. 10. 2021.
Borac duguje 17 miliona maraka

Borac duguje 17 miliona maraka

Borac duguje 17 miliona maraka

Tako je odlučeno u petak na vanrednoj sjednici najvišeg klupskog organa u trofejnoj sali Gradskog stadiona.

Skupština je odgodila raspravu o neopozivoj ostavci predsjednika Upravnog odbora Srđana Šuput pa će on ostati na čelu kluba sve dok novoformirana Radna grupa ne predloži novog predsjednika.

Ilić je iznio niz prijedloga kojim bi klub trebalo da krene ka izlasku iz krize i kojim bi se stvorila pretpostavka da on preuzme ulogu predsjednika UO, po preporuci gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića.

Na njegov prijedlog je i formirana Radna grupa u koju je Skupština imenovala: Srđana Šuputa, Dragana Veselinovića, Darka Ljubojevića, Darka Ćuluma, Zorana Novakovića, Draška Žarića, Stanoju Štrpca, Radenka Damjanovića i Boška Verčevića.

– Formiranje Radne grupe je trenutno najbolje za Borac. Nisam želio brzopleto da prihvatim funkciju predsjednika. Ova Radna grupa će sagledati stvarno stanje u klubu.

Moramo da razgovaramo o svim problemima i da zajedničkim snagama pronađemo najbolje rješenje. Nadam se da ćemo do sljedeće Skupštine imati ime novog mandatara kojem moramo da omogućimo uslove za rad kako bi krenuo putem koji želi svako ko voli ovaj klub. Moramo da nađemo snage da osnažimo Borac i vratimo ga iz mrtvih – rekao je Ilić

Iako je imenovanje Radne grupe usvojeno jednoglasno, predstavnik navijača Borca u Skupštini, Boško Verčević istakao je da Draško Ilić neće imati njihovu podršku ukoliko bude kandidat za predsjednika UO. Takođe je poručio da više neće učestvovati u radu UO u kojem su do sada imali člana.

Dug 17 miliona KM

Prilikom podnošenja izvještaja o radu Upravnog odbora, predsjednik Borca u ostavci Srđan Šuput istakao je da se dug Borca kreće oko 17 miliona KM.

– Ima tu dosta poreskih obaveza, “Elektrokrajini”… U trenutku kada je sadašnji Upravni odbor došao u klub pa do danas Borac duguje sadašnjem i bivšem igračkom kadru, ali i stručnom štabu 585.000 KM. Blokada što od FS BiH što po presudama sudova stizala je skoro svakih sedam dana. Činili smo sve što smo mogli kako bi izbjegli suspezniju i igrali utakmice – kazao je Šuput.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender