16. 10. 2021.
Novogodišnja noć bez padavina

Novogodišnja noć bez padavina

Novogodišnja noć bez padavina

Meteorolog Milica Đorđević rekla je da će se prva dva dana u novoj godini zadržati sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godina, ali da će novogodišnjoj noći prethoditi svježije vrijeme sa kišom, snijegom i susnježicom.

Đorđevićeva je navela da će sutra ujutro u Srpskoj biti malo hladnije i pretežno vedro, a tokom dana ostaće toplo za ovo doba godine sa maksimalnom dnevnom temperaturom od sedam do 12, na jugu do 16, a na planinama oko četiri stepena Celzijusova.

Prema njenim riječima, u ponedjeljak se očekuju zahlađenje i prolazne padavine i to uglavnom kiša, a samo u višim predjelima snijeg. Popodne, uveče i u noći na utorak slaba susnježica i snijeg ponegdje će padati i u nižim predjelima.

“U utorak će biti oblačno i prohladno vrijeme, ujutru u istočnim predjelima ponegdje slaba kiša ili provejavanje slabog snijega, a popodne će biti pretežno suvo”, kaže Đorđevićeva.

Najviša dnevna temperatura vazduha u utorak, 31. decembra, biće od dva do šest, na jugu do 12, a na planinama oko nula stepeni.

Poslije novogodišnje noći, za koju se očekuje da prođe bez padavina, prvi dan 2014. godine biće sunčaniji sa nekoliko stepeni višom dnevnom temperaturom.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od pet do 11 stepeni, na planinama oko dva stepena Celzijusova.

Đorđevićeva je istakla da će se temperatura vazduha iznad prosjeka zadržati i u četvrtak, 2. januara. Slaba kiša jedino se očekuje u Hercegovini i na zapadu Krajine.

Od petka, 3. januara, Đorćevićeva najavljuje kišu u većini predjela, a uveče zahlađenje i snijeg na planinama. Najviša dnevna temperatura biće od šest do 12, na planinama oko dva stepena Celzijusova.

Ona je dodala da se u subotu, 4. januara, očekuje hladnije vrijeme, sa slab snijegom istoku, ali će se i u tim krajevima tokom dana ravedriti.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva do osam, na jugu oko 12, a na planinama do nula stepeni Celzijusovih, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender