28. 10. 2021.
Završne riječi na suđenju za zločine nad Srbima

Sedmorica juče uhapšenih pušteni na slobodu

Grubešić je istakao da su ovim licima predložene mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu napuštanja mjesta boravišta i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima.

On je naglasio da će protiv ovih lica, koja će se braniti sa slobode, vrlo brzo biti podignuta optužnica.

MUP Republike Srpske i CЈB Istočno Sarajevo radili su na predmetu “Kukavice” punih sedam godina, a pripadnici SIPA uhapsili su juče sedam osoba osumnjičenih da su počinili ratni zločin u mjestu Kukavice.

U izvještajima o počinjenim krivičnim djelima ratnog zločina MUP-a RS iz 2006. godine i dopunjenim izvještajem 2012. godine sumnjiče se, kako Srna nezvanično saznaje, a prenose agencije: Aziz Šuša, Muhamed Šišić, Izet Hadžić, Tarik Šišić, Aziz Aganović, Emir Drakovac, Zahid Alić i Salko Alić, od kojih je njih sedam uhapšeno.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu pokrenulo je istragu u predmetu “Kukavice” po tužbi koju su 16. juna 2006. godine podnijele porodice žrtava ovog strašnog zločina, koji su počinili pripadnici tzv. Armije BiH nad kolonom nezaštićenih srpskih civila koja je bježala iz Goražda i okolnih sela.

U napadu na kolonu srpskih civila, u kojoj je bilo oko 1.000 staraca, žena i djece na traktorima i u putničkim vozilima, muslimanski ekstremisti ubili su 25 lica, dok je 80 ranjeno.

Kolona je krenula iz sela Јabuka preko Mesića do Rogatice, ali su je muslimanski ekstremisti napali u kanjonu kod Mesića, a svu žestinu napada pokazali su na ulazu u mjesto Kukavice.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender