16. 10. 2021.
Spor Autoprevoza i Grada i dalje traje

Spor Autoprevoza i Grada i dalje traje

Spor Autoprevoza i Grada i dalje traje

Ono što je zanimljivo, uknjižba novog vlasnika izvršena je prije nego što je odlučeno po žalbi Autoprevoza.

Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove donijela je rješenje kojim se dozvoljava uknjižba prava svojine dosadašnjeg vlasnika Autoprevoza u korist grada Banjaluka.

Rješenje je doneseno šestog devembra, a na osnovu presude višeg privrednog suda u Banjaluci. Ono što je sporno u čitavoj priči, tvrdi većinski vlasnik Autoprevoza jeste to što je rješenje o knjiženju novog vlasnika nad dosadašnjom zemljom autoprevoza učinjeno iako nije odlučeno o zalbi Autoprevoza.

„I ta presuda je donesena vjerovatno pod pritiskom moćnika, ali mi nećemo odustati do Strazbura, jer je pravda na našoj strani“, rekao je većinski vlasnik Autoprevoza Živko Babić.

Novi uknjiženi vlasnik, grad Banjaluka, odnosno gradonačelnik, Slobodan Gavranović ne želi previše da komentariše odluku Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove. Stav grada više puta je ponovljen i u toku spora koji je sa Autoprevozom vođen oko zemlje na lokaciji stare autobuske stanice.

„Što se nas tiče priča oko Autoprevoza je završena“, stav je gradonačelnika Slobodana Gavranovića.

U žalbi na odluku da da kao vlasnik sporne parcele bude uknjžen grad Banjaluka Autoprevoz je naveo niz, kako smatraju, kontradiktornosti.

Kažu i da odluka ne sadrži pravni osnov. A to će pokušati da dokazu.

U međuvremenu traže da se rješenje poništi i predmet vrati prvostepenom organu na ponovno odlučivanje.

Izvor: BNTV

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender