25. 10. 2021.
Tinejdžeri ga više ne vole: Facebook je mrtav i sahranjen

Tinejdžeri ga više ne vole: Facebook je mrtav i sahranjen

Tinejdžeri ga više ne vole: Facebook je mrtav i sahranjen

Voditelj istraživanja DaniJel Miler s londonskog University Collegea tvrdi da su od djece stare od 16 do 18 godina u Velikoj Britaniji naučili da Facebook nije samo u padu, već je praktično “mrtav i pokopan”, te da je tinejdžerima neugodno čak i kad ih se povezuje s Facebookom.

Međutim, nije riječ o reakciji na priče o udaru na privatnost i prikupljanje informacija o korisnicima. Mladima je Facebook jednostavno prestao biti “cool”.

“Dok su nekad roditelji brinuli kad bi im djeca počela koristiti Facebook, danas djeca kažu da njihove porodice insistiraju da ostanu na Facebooku kako bi izvještavali o svom životu. Roditelji su shvatili kako koristiti stranicu i koriste je kao način da porodica ostane povezana. Mladi su reagovali prelaskom na stvari koje su više cool”, piše Miler.

Dodaje kako su se pojavila četiri nova kandidata za krunu: Twitter, Instagram, Snapchat i WhatsApp.

Podsjetimo, još u oktobru je istraživanje investicione banke “Piper Jaffray” o potrošačkim navikama američkih tinejdžera pokazalo je da je Twitter skinuo Facebook s mjesta tinejdžerima najvažnije društvene mreže. Tada je 26 posto tinejdžera reklo je da im je Twitter najvažnija društvena mreža, a 23 posto opredijelilo se za Facebook, dok je prošle godine za Facebook glasalo 42 posto ispitanika.

Izvor: Večernji list

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender