16. 10. 2021.
Za tri, četiri dana odluka o privremenom vijeću

Vučić objavljuje sporne privatizacije

Riječ je o slučajevima privatizacije čiju reviziju i izvještaj o tome je u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava.

Pljačkom i korupcijom u okviru ovih privatizacija, karakterističnim za trazicionu Srbiju i druga tranziciona društva, bavila se uz velike teškoće i otpore nekadašnja predsjednica Savjeta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

Vučić je po stupanju na dužnost najavio borbu protiv korupcije i kriminala i preispitivanje spornih privatizacija, a ove nedjelje saopštio je da su policija i ostali državni organi završili sve poslove u okviru istrage spornih privatizacija, te da ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto.

Konferenciji za novinare pored Vučića prisustvovaće i ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender