16. 10. 2021.
Livne: Srpska bi mogla biti mala i prijatna država

Livne: Srpska bi mogla biti mala i prijatna država

Livne: Srpska bi mogla biti mala i prijatna država

“Republika Srpska nije država i mnogo puta zaboravljamo da smo entitet, ali smatram da bi Republika Srpska sa svojih 1,2 do 1,3 miliona stanovnika bila veoma simpatična mala država”, rekao je Livne za “Pres Republike Srpske”.

On je postavio pitanje zašto, “ako Crna Gora može da se otcijepi, ako Kosovo može da dobije nezavisnost, ako se u Škotskoj najavljuje referendum, Republika Srpska na to nema pravo”.

Govoreći o izbornim očekivanjima u 2014. godini, Livne je rekao da vjeruje da će Milorad Dodik ponovo pobijediti u trci za predsjednika Republike Srpske.

“Nisam nikakav vidovnjak, ali ako je suditi po onome što svakodnevno čujem od ljudi koje srećem, onda nema nikakve sumnje da će Dodik ponovo pobijediti u trici za predsjednika Srpske”, istakao je Livne.

On je dodao da je, bez obzira ko je bio na vlasti u Banjaluci, uvijek na najbolji način i svim srcem zastupao interese Republike Srpske u Izraelu.

Komentarišući kritike na račun vlasti, Livne je rekao da je to posao opozicije, ali da nije dobro kada međusobna komunikacija prevrši mjeru i počnu se spominjati članovi porodica.

“Ne smatram da su u ovoj vlasti sami sveci, ali ni u prethodnoj nisu bili sami sveci”, naveo je Livne.

Govoreći o trenutnom položaju Srbije, Livne je naglasio da je potpuno neprirodna činjenica da je Srbija, koja je u dva svjetska rata bila na strani saveznika, danas u mnogo težem položaju od svojih susjeda, koji su svi odreda bili na strani Sila osovine i Trojnog pakta.

“Srbija luta i ne zna na koju stranu da se okrene i na koga da se osloni”, rekao je Livne i dodao da je mjesto Srbije u EU.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender