25. 10. 2021.
“Neverne bebe” koncertom proslavili 20 godina rada

“Neverne bebe” koncertom proslavili 20 godina rada

“Neverne bebe” koncertom proslavili 20 godina rada

Rok – pop bend “Neverne bebe” održao je u subotu uveče veliki novogodišnji koncert pred oko deset hiljada vatrenih fanova u “Kombank areni”, sa kojim su proslavili dvije desenije uspješnog rada na muzičkoj sceni.

Dugo očekivani beogradski nastup bio je kulminacija svega važnog što je grupa muzičara iz Valjeva Milana Đurđevića do sada postigla – šest albuma, mnogo hitova, preko 2.000 kocerata i vjernu publiku sa kojom je gradila i dočekala prvih 20 godina karijere.

Sa desetak minuta zakašnjenja, zbog publike koja nije stigla na vrijeme da uđe u dvoranu, svjetla u “Areni” su se pogasila i muzičko scenski spektakl je mogao da počne.

Poslije gromoglasnog vriska, na nekoliko video bimova kucaća mašina počela je da ispisuje Đurđevićeva razmišljanja o turobnom vremenu devedesetih u kojem su “Bebe” rođene, ističući da se do danas nije mnogo toga promjenilo i da su nam putevi još posuti trnjem a da je do ruža teško stići.

“Mogao bih da se odreknem ideala, ali ne i iluzija jer tada bih prestao da pišem. Čovjek nosi svoj krst i koliko je iskren, toliko će i trajati…”, rekao je Milan, a zatim su pjevačice Tijana Sretković i Jelena Pudar izašle na scenu u crnim kožnim kombinezonima sa kapuljačaka i zapjevale hit “Ko zna” sa prošlog albuma “Iza oblaka”.

Portretom indijanca iz koga izlijeće armija robota sa tužnim ljudskim očima i maršira pustinjom, simbolično je najavljena pjesma “Za hiljadu godina”, čime su željeli da skrenu pažnju na budućnost čovječanstva koje srlja ka samouništenju.

Uslijedile su numere “Kako da kažem da je gotovo” i “Balkan – Južno od sreće”, poslije čega je frontmen grupe istupio ispred klavijatura kako bi pozdravio publiku.

– Dobro veče dragi prijatelji. Znam da ste svi naši prijatelji jer vas je srce dovelo nama – rekao je Milan, sišavši u fan pit i zapjevavši pjesmu “Jednom kad me ne bude”.

Prava euforija nastala je sa velikih hitovima “Tužna pesma”, “Da ima nas” i “Kuća za spas”, a prisutni su odlično reagovali i na goste frontmena grupe “MVP” Baneta Lalića, sa kojim su “Bebe” izvele pjesmu “Da sanjamo”, i Akija Rahimovskog i duet “Boje duge”.

Poslije dva i po sata odlične svirke, “Neverne bebe” završile su koncert sa čak tri bisa. Tokom prvog “Zar se godine ne broje” snimljen je spot za ovu pjesmu, ali publika je tražila još, pa su ih miljenici častiti sa numerama “Kuća za spas” i “Uzmi boje”, pišu Novosti.

http://www.youtube.com/watch?v=BftjV4mvT1M

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender