28. 10. 2021.

Vučić: Država je ubila Ćuruviju

Država je izvršila likvidaciju Slavka Ćuruvije, rekao je večeras prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u emisiji “Teška riječ” na TV Pink rekao da su akteri te likvidacije još živi.

On je istakao da govori kao pravnik i podvukao da će se uskoro “pokazati i dokazati” da je Ćuruviju likvidirala država, vlast koja je ubijala neistomišljenike i protivnike.

“To je strašan problem za našu zemlju”, rekao je Vučić i dodao da je jasno da je riječ o vlasti, čiji je dio i sam bio, ali je naglasio da nije u tome učestvovao, niti je bilo šta o tome znao.

Prema njegovim riječima, bio je potreban veliki pritisak na nadležne organe da bi se došlo do činjenica.

Vučić je rekao da ima mnogo strašnih stvari sa kojima ćemo morati da se suočimo, navodeći primjer ubistva Srba u kafiću Panda na KiM 1998. godine, za koji je rekao da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to vjerovalo.

ČLANSTVO 2020. TEŠKO, ALI OSTVARLJIVO

Prvi potpredsjednik vlade ocijenio je da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji 2020. godine teško ostvarljiv, ali moguć cilj.

Vučić je rekao da je moguć završetak pregovora za šest godina i punopravno članstvo u Uniji, ukoliko sprovedemo reforme.

Otvaranje pregovora sa EU je, po njegovom mišljenju, jedan od najvažnijih uspjeha postignutih 2013. godine.

Očekujem još problema na putu u EU, ali je taj put jasan, rekao je Vučić.

On je rekao da se Srbija u spoljnoj politici pokazala kao ozbiljan partner i da ima kao nikad u novijoj istoriji dobre odnose sa Rusijom, Amerikom kao i Kinom.

Vučić je rekao da otvaranje pregovora sa EU nije bilo lako, da su tome prethodili teški pregovori i da su veliku ulogu u tome imali predsЈednik Srbije Tomislav Nikolić i vlada, s premijerom Ivicom Dačićem na čelu.

/RTS/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender